на живо

Швейцария изпусна Уелс на европейското

1:1 в мача от първа група

Швейцария и Уелс завършиха наравно 1:1 на старта на Евро 2020. Съставът на Владимир Петкович имаше повече и по-чисти положения, но ще трябва да се примири само с точка, а по всичко изглежда, че битката за второто място в групата ще бъде ожесточена.

Бреел Емболо откри резултата в 49-ата минута, но в 74-ата Кийфър Мур изравни. В края на мача гол на резервата Гавранович бе отменен заради засада.

Снимка: Reuters

Това равенство прекъсна серията от шест поредни победи на Швейцария. Важен принос за спечелената от "драконите" точка имаше вратарят Дани Уорд, който се отчете с няколко спасявания.

Швейцарците отправиха общо 11 удара за 45 минути, но само един от тях бе точен. Изстрелът на централния бранител Фабиен Шер бе спасен от вратаря на Уелс.

След почивката централният нападател Емболо бе оставен непокрит при корнер и се разписа с глава. 

Снимка: Reuters

Въпреки че уелсците нямаха добри положения, в 74-ата минута Джоузеф Морел центрира от корнер, а Кийфър Мур се извиси над всички и закова топката във вратата за 1:1.

Пет минути преди края на редовното време Марио Гавранович хвърли в екстаз феновете на Швейцария, но след намесата на VAR голът му за 2:1 бе отменен.

След изиграването на първите мачове в първа група лидер е Италия с 3 точки, следват Швейцария и Уелс с по 1, последен е тимът на Турция с нулев актив.