на живо

Тъжният Мбапе: Исках да помогна, но се провалих

Звездата на Франция изпусна решителната дузпа срещу Швейцария

Reuters

Звездата на Франция Килиан Мбапе се извини за изпуснатата дузпа, с която Швейцария елиминира "петлите" на 1/8-финалите на европейското първенство по футбол. 

Нападателят на ПСЖ направи още няколко сериозни пропуска по време на срещата, която в редовното време и продълженията завърши 3:3.

"Изключително тъжен съм. Този пропуск ще ме държи буден дълго време", написа той след отпадането от Евро 2020.

"Трудно е да обърнем страницата. Мъката е огромна. Не успяхме да постигнем целта си. Моля за извинение за тази дузпа. Исках да помогна на отбора, но се провалих. Трудно ще заспя. За съжаление и това се случва в спорта, който толкова много обичам".

Снимка: Reuters

"Знам, че феновете са разстроени. Благодаря Ви за подкрепата и за това, че вярвахте в нас. Поздравявам отбора на Швейцария и им пожелавам успех в турнира. Ние трябва да си вземем урока и да станем по-силни в следващите изпитания", допълни френският национал.

Швейцария намира място сред осемте най-добри на голямо първенство за първи път от 1954 г., когато стига до четвъртфиналите на мондиала, на който страната е домакин. Тогава "кръстоносците" отпадат след поражение с 5:7 от Австрия. 

Снимка: Reuters

Последният случай, в който Франция не се класира за четвъртфиналите на световен или европейски шампионат е през 2010 г., когато отпадна още в груповата фаза на мондиала в Южна Африка.