на живо

Украйна пречупи Северна Македония за първи успех на Евро 2020

Разочарование за Горан Пандев и компания

Reuters

Украйна записа първа победа на Евро 2020 след успех с 2:1 над Северна Македония в среща от трета група. Двубоят на "Арена Национал" в Румъния бе исторически за шампионатите на Стария континент, тъй като за първи път главният съдия не бе от Европа. Срещата бе ръководена от аржентинеца Фернандо Андрес Рапалини.

Украинците започнаха доста активно в предни позиции и в първите минути на няколко пъти се разминаха с гола. В 29-ата минута обаче Андрий Ярмоленко откри резултата. Само пет минути по-късно Роман Яремчук се измъкна от противниковата отбрана и вкара за 2:0.

Снимка: Reuters

Звездата на Северна Македония Горан Пандев прати топката във вратата на Украйна в 39-ата минута, но попадението му бе отменено заради засада.

Втората част започна с невероятен пропуск на Ариан Адеми от Северна Македония, който не успя от близко разстояние да преодолее стража на Украйна Бушчан.

Отборът на Северна Македония получи дузпа след нарушение срещу Пандев. Езджан Алиоски пропусна при първия опит, но при добавката намали за 1:2.

Снимка: Reuters

Десет минути преди края на мача реферът видя игра с ръка в наказателното поле на Северна Македония и след консултация с ВАР отсъди дузпа за Украйна. Ударът на Малиновски обаче бе отразен от Димитриевски.

Украйна се изравни по точки с лидерите Австрия и Нидерландия (по 3), които играят от 22:00 часа днес, докато Северна Македония почти сигурно напуска Евро 2020 след две загуби от два мача.