на живо

Заплашват Англия с отнемане на финала на Евро 2020

УЕФА иска британските власти да премахнат задължителната карантина

Reuters

УЕФА е заплашила Англия с отнемане на домакинството на финала на Евро 2020 и преместването му в Унгария, твърди "Таймс". От европейската централа настояват британското правителство да премахне задължителното карантиниране за 2500 ВИП гости, които се очакват за мача за трофея на 11 юли.

Ако това не се случи, срещата за трофея най-вероятно ще се изиграе на "Ференц Пушкаш" в Будапеща, където преди дни се състоя първият двубой при пълен капацитет на стадиона.

Според действащите в момента разпоредби срещу разпространението на COVID-19, влизащите във Великобритания трябва да прекарат 10 дни под карантина.

Снимка: Reuters

УЕФА изрази надежда, че властите ще премахнат тези рестрикции и за чуждестранните фенове, които искат да гледат финалната фаза на Евро 2020.

Полуфиналите и финала ще се проведат на "Уембли" в Лондон, но според настоящите предписания на здравните власти всички граждани на страни от "кехлибарения" или "червения" списък, в който попадат почти всички европейски държави, трябва да бъдат задължително в 10-дневна карантина.