на живо

Европейският шампион на 3000 м/пр. Митко Ценов е спортист на месец юли

bgathletic.com

Митко Ценов бе избран за спортист на месец юли. Признанието в анкетата на Пресклуб „България” е за европейската му титла на 3000 м/пр. за младежи до 23 г. на първенството в Талин . Талантливият ни атлет е на първа позиция, като изпревари победителките по бадминтон в първенството на Русия сестрите Габриела и Стехани Стоеви и спринтьора Денис Димитров за сребърния медал в Талин на 100 м.

"Радвам се от постигнатото досега. Представих се на трите основни състезания, които бяхме планували - отборната купа в Стара Загора, Европейското до 23 години и Диамантената лига", каза шампионът след награждаването.

Треньорът му Йоло Николов пък бе обявен за треньор №1 на месец юли. Той е доволен от подготовката през тази година. "Затова благодарим за помощта на министър Кралев и на БФЛА. Също искам да благодаря на община Мездра и община Якоруда. Подсигуриха ни подготовка, която ни даде възможност да бъдем конкурентоспособни на световно ниво. Видя се в Европа, Митко се представи много добре, взе една европейска титла, която чакаше две години. На Европейката купа в България отново записа две победи."