на живо

Мощна Сърбия премина с лекота през Босна и Херцеговина на старта на Евроволей 2021

Отлично начало

cev.eu

Сърбия стартира с убедителен успех защитата на европейската си титла. Волейболистките на Зоран Терзич се наложиха над Босна и Херцеговина с 3:0 гейма (25:11, 25:18 и 25:14) в откриващия двубой на група А в Белград.

Дуелът между сестри Бошкович беше спечелен от Тияна, която завърши срещата с 12 точки, а с 10 завърши Даяна за гостите.

Още в началото на срещата Сърбия не остави въпросителни за своето превъзходство и успя да затвори първата част след 25:11. С основна заслуга за огромната разлика беше суперзвездата на домакините – Тияна Бошкович, която се отчете с 4 аса.

Във втория гейм Босна и Херцеговина, за която това е дебютно участие на европейско първенство, се възползва от отпускането на своя опонент и успя да запази интригата до 13-а точка, когато резултатът беше равен. Тогава класата на бронзовите медалистки от олимпийските игри в Токио си каза своето и Сърбия поведе с 2:0 след 25:18.

Амбицирани от домакинската публика, сръбкините доминираха изцяло в третия гейм, когато загубиха само 14 точки.

Снимка: cev.eu

С успеха си, Сърбия излезе начело на първа група. Останалите тимове в нея са Азербайджан, Белгия, Русия и Франция, като първите четири отбора се класират за осминафиналите.

Утре, 20 август, волейболната програма пряко по RING продължава с нови 2 мача. От 18:15 ч. Италия ще се постарае да започне своя европейски поход с успех срещу Беларус. Късният двубой от 20:30 ч. е от групата на българките. Гърция ще се опита да спре фаворита Полша.