на живо

Уверена Нидерландия прелетя през Швеция към полуфиналите

"Лалетата" стигнаха до успеха с 3:0 гейма

cev.eu

Нидерландия е първият полуфиналист на европейското първенство по волейбол за жени. Момичетата на Авитал Селингер преодоляха съпротивата на Швеция с 3:0 гейма (27:25, 25:16, 25:19) и стигнаха до най-добрите четири за трети път в последните четири издания на Евроволей.

В срещата, играна в Пловдив, шведките тръгнаха по-уверено и благодарение на своя лидер – Изабел Хаак, успяха да си осигурят крехък аванс от 3 точки при 11:8. Нидерландия отговори със своя център – Елин Тимерман, и успя мигновено да изравни резултата. По-големият опит на "лалетата" им донесе аванс в ключовите ситуации в края на гейма. Нидерландия надхитри опонента си след 27:25.

Снимка: cev.eu

Волейболистките на Авитал Селингер изглеждаха далеч по-убедително във втората част и бързо натрупаха комфортно предимство. Нидерландия успя да поведе с 2:0 след 25:16. Третият гейм внесе още по-голямо спокойствие в играта на "лалетата", които след 15-а точка успяха категорично да спечелят мача и да се класират за финалната четворка в Белград.

Най-резултатна в двубоя беше Изабел Хаак, която завърши срещата с 18 точки. За победителките от Нидерландия Ника Далдероп имаше основна заслуга със своите 16 пункта, а 11 добави Жулиет Лохес.

Снимка: cev.eu

Следващият съперник на волейболистките от Ниската земя ще бъде победителят от мача между Италия и Русия. Срещата е утре от 18:00 ч. и може да я гледате пряко в ефира на RING.