на живо

Фенклубът, който се "шинира" заради машината Мира Паскова (ВИДЕО)

Гледайте България - Швеция, осминафинал от европейското първенство по волейбол за жени, пряко по RING на 28 август от 20:30 ч.

Фенклубът, който се "шинира" заради машината Мира Паскова (ВИДЕО)

Да си част от магията, но да гледаш отстрани. Може би това e най-голямото наказание за всеки спортист. За нещастие това се случи на българската волейболистка Мирослава Паскова. 

Тя е част от националния тим, който утре (28 август) излиза на осминафинал на европейското първенство срещу Швеция. Мача може да гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:30 ч.

Снимка: Facebook

Момичетата на треньора Иван Петков със сигурност тръпнат в очакване да се завърнат в залата и да постигнат нова победа. А там ги чакат едни от най-атрактивните, емоционални, шумни и изобретателни фенове! Говорим за привърженици, които са готови да сложат "шини", за да покажат колко много обичат волейбола и българските "лъвици". А причината е Мирослава Паскова - една от най-непримиримите в състава, която контузи ръката си в началото на европейското приключение. 

Снимка: Lap.bg

"Идеята хрумна на мен, жена ми и дъщеря ми изработиха шините и ги нарисуваха.", разказва Емил Николов.

На ръцете на Емо, Роси и Никол пише "Чакаме те!", "Мира П." (Тъй като в отбора има две волейболистки с името Мира - Паскова и Мира Тодорова) и "Машина!"

Снимка: Facebook

"Знаете, че я наричаме "машина", защото е двигател, защото никога не се отказва и вади отбора в най-тежките ситуации.", обяснява Роси.

Паскова вече е виждала акцията на фенклуба. И е трогната от нея.

Снимка: Facebook

"За първи път се разчувствах така преди мач. Видях ги още преди да вляза в залата. За мен е трогателна цялата тази подкрепа и към мен и към момичетата. Да, бяхме подготвени, но най-важен е седмият играч.", казва волейболистката, която ще изгледа останалите мачове на "лъвиците" отстрани заради контузията.

Във фенклуба, обаче си пожелават да видят този нейн непримирим дух на терена, в съотборничките ѝ.

Снимка: Lap.bg

"В най-трудните ситуации тя всъщност е най-непоклатима и със страхотен хъс и дух. Успява да даде най-доброто от себе си. Предстоят ни трудни мачове... И ако могат да вземат от точно този дух на Мира", казва Роси.

А Паскова признава, че се вълнува! Дори когато не е на игрището!

За нея отстрани е по-тежко. Но пък е оптимист. 

Снимка: Lap.bg

"За мен ще бъде чест да бъда с тях на игрището, за съжаление не съм. Искам да останат така заедно, всичко е постижимо, сега са на гребена на вълната, нека си останат там", пожелава си Мира.

Следващата важна крачка за "лъвиците" е осминафиналът срещу Швеция. Мачът е на 28 август от 20:30 ч. в зала "Колодрума" в Пловдив. Може да го гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg!