на живо

Фенове стягат сватбата на олимпийски шампиони. Те дори не са двойка

Теса и Скот спечелиха златото в Пьонгчанг и разтопиха почитателите с химията помежду си

Getty Images

Теса Въртю и Скот Мойр - новите олимпийски шампиони при танцовите двойки по фигурно пързаляне! На игрите в Пьонгчанг двамата се качиха заедно на най-високото стъпало на почетната стълбичка, прегърнаха се, поздравиха се, а междувременно накараха хиляди фенове от цял свят да се влюбят. 

Не само изящните им танци върху ледената пързалка обаче привлякоха вниманието. Всички говорят колко влюбени са двамата! Теса и Скот са новата звездна спортна двойка! Доказва го химията помежду им и хилядите публикации в социалните мрежи. Почитателите са във възторг - искат да им бъде издигната статуя в Канада, която да е символ на голямата им любов...

Снимка: Getty Images

Къде обаче е проблемът? Тази история не е вярна! Тя е само в главите на феновете. Теса и Скот, които бяха знаменосци на Канада по време на церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, са само... добри приятели и колеги.

Въпреки настойчивите позиви на почитателите си, двамата скоро да скрепят връзката си с брачен съюз, нямат такова намерение. Не, че не вярват в брака, а просто... не са влюбени!

Снимка: Getty Images

Двойката е заедно, но само на леда, от 1997 г. насам. Имат в колекцията си 2 олимпийски титли, 3 златни медала от световни първенства и цели 7 пъти е печелила шампионата на Канада. На всичкото отгоре златото в Пьонганг бе спечелено с рекорден резултат. 

Тези авторитетни отличия обаче не могат да накарат феновете в интернет да им повярват, че не са влюбени! 

"Не ме интересува какъв медал са спечелили! Те са влюбени!"

"Къде трябва да бъдат поставени статуите на Въртю и Мойс? В техните родни градове или в родните градове на всички нас?

На двата края на страната, за да можем да усещаме любовта помежду им!"

"Скот ще ѝ предложи ли на подиума или...?"

"Целият интернет след изпълнението на Въртю и Мойр"

"Очаквам потвърждение за годежа в следващите 24 часа"

В Туитър дори вече "знаят" кога ще е сватбата. "През 2018 г., след като спечелиха златен медал, Моир удовлетвори желанията на канадците и предложи брак на Въртю. Сватбата ще е през лятото на 2018 г."