на живо

"Фиорентина" надви "Интер" след страхотна драма с девет гола на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

"Виолетовите" победиха с 5:4 и са на точка зад "нерадзурите" в Серия "А"

Getty Images

"Фиорентина" победи с 5:4 "Интер" в мач от 33-я кръг на Серия "А". "Виолетовите" стигнаха изключително трудно до успеха, след като до 63-ата минута изоставаха в резултата с 1:2. Последва голеада на "Артемио Франки" и в крайна сметка домакините измъкнаха трите точки в срещата.

С тази победа "Фиорентина" съкрати на една точка изоставането си от седмата позиция, която в момента заемат "нерадзурите".

Отборът на "Интер" бе по-активен през първите минути на двубоя, като в самото му начало капитанът на тима Мауро Икарди пропусна отлична възможност да изведе гостите напред в резултата. Домакините отговориха с няколко добри атаки на Федерико Бернардески.

В 23-ата минута "виолетовите" поведоха с 1:0 след страхотна отборна игра. Милич намери непокрития Матиас Весино, който не пропусна да отбележи във вратата на противника. Шест минути по-късно обаче равенството бе възстановено. Антонио Кандрева асистира на Иван Перишич, който с мощен удар вкара за 1:1.

Снимка: Getty Images

В 34-ата минута "Интер" дори поведе. Икарди разстреля стража Татарушано за 1:2. 

Мачът се завърза, а в 52-ата минута Бернардески изпусна дузпа.

"Виолетовите" заиграха по-организирано и в 63-ата минута изравниха за 2:2. Борха Валеро подаде на Давиде Астори, който с глава прониза вратата на "Интер". Драмата стана пълна само минута по-късно. Весино вкара втория си гол в мача за 3:2.

Натискът на домакините продължи и в 70-ата минута Кума Бабакар направи безпомощен Самир Ханданович за 4:2.

Снимка: Getty Images

Ситуацията за "Интер" стана още по-неприятна в 79-ата минута, когато Карлос Салседо намери Бобакар, който и този път не сгреши - 5:2. 

Все пак "нерадзурите" намалиха изоставането си на един гол в края на мача на "Артемио Франки".

Първо в 88-ата минута Икарди бе точен за 5:3, а в добавеното време отново той подпечата хеттрика си в този двубой за крайното 5:4.