на живо

Фрозиноне на Тонев с тежка задача, домакинства на Рома (ВИДЕО)

Срещата Фрозиноне – Рома може да гледате в събота от 19:00 пряко по RING.BG

Getty Images

Рома лети високо. След равенството с Верона на откриването, "вълците” надделяха над шампиона Ювентус на своя "Олимпико” и мечтаят за Скудетото. Сега за столичани предстои една наглед лека задача – гостуване на друг римски клуб – Фрозиноне.

"Жълто-сините” не се радват на добър старт на първия си сезон в италианския елит. Фрозиноне загуби и двата си мача досега – с 1:2 от Торино и 0:2 от Аталанта. В последната среща участие взе и привлеченият в края на летния трансферен прозорец Александър Тонев.

Снимка: Getty Images

Българският национал влезе в 75-ата минута, когато всичко бе загубено, и бе много близо до попадение с хубав далечен удар. Крилото едва ли ще започне като титуляр срещу Рома, но най-вероятно отново ще се появи в игра през второто полувреме.

В чисто исторически план Фрозиноне и Рома не са се сблъсквали в професионалния футбол, тъй като настоящият сезон е дебютен в Серия "А” за "канарчетата”.

Наставникът на домакините Роберто Стелоне няма да прави промени в стартовата си единайсеторка. Любопитното е, че в състава на "жълто-сините" има двама играчи, преминали през школата на техния съперник. Става дума за бранителя Алеандро Роси и крилото Даниеле Верде.

Снимка: Getty Images

Рома пък ще излезе на "Стадио Матуса" с най-доброто, с което разполага в момента, въпреки че в сряда на "вълците” предстои домакинство на Барселона в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Римляните ще трябва да се справят без плеймейкъра си Миралем Пянич. Босненският национал получи контузия в евроквалификацията между неговата родина и Андора. Според направените му вчера обстойни медицински прегледи полузащитникът ще бъде извън игра минимум две седмици.

Снимка: Getty Images

Все пак има и добри новини от лагера на Рома. Привлеченият през лятото Антонио Рюдигер ще бъде на разположение на треньора Руди Гарсия за съботния мач. Очаква се капитанът Франческо Тоти да започне двубоя като титуляр, а Даниеле Де Роси да се върне в средата на терена. В атака пък ще бъдат само двама от героите срещу Ювентус. Джеко и Салах остават в стартовите 11, а испанското крило Яго Фалке най-вероятно ще бъде на пейката.

Вероятните стартови състави:

Фрозиноне (4-4-2): Леали – Роси, Бланшар, Диаките, Кривело – Гори, Гухер, Чибса, Паганини - Чиофани, Содимо

Рома (4-3-1-2): Шчесни - Дин, Манолас, Рюдигер, Флоренци – Де Роси, Кейта, Наинголан – Тоти - Джеко, Салах

Мачът Фрозиноне - Рома е в събота от 19:00 часа и може да го проследите пряко по RING.BG.