на живо

Гълъбинов се завърна при нулево равенство в дербито на Генуа (ВИДЕО)

Тифозите на двата отбора създадоха великолепна атмосфера на "Мараси"

Гълъбинов се завърна при нулево равенство в дербито на Генуа (ВИДЕО)

"Сампдория" и "Дженоа" завършиха 0:0 в юбилейното 70-о издание на дербито на Генуа на ниво Серия "А". Двубоят бе част от програмата на 31-я кръг, а големите съперници разочароваха препълнените трибуни на стадио "Луиджи Ферарис". Агресивните сблъсъци и нарушенията преобладаваха на терена за сметка на чисто футболните умения и опасните положения. Мачът завърши без зрителите да видят чиста голова ситуация пред коя да е от двете врати. Това е първото нулево равенство в "Дербито на морския фар" от септември, 2009 година, насам.

Основна причина за липсата на добри възможности бяха защитниците на двата тима, които се справиха отлично с опазването на нападателите. "Сампдория" все пак отправи два пъти повече удари (18 срещу 7) към вратата на "грифоните", но само четири от тях попаднаха в очертанията. Най-качественият шанс за "моряците" бе изработен в средата на втората част, когато Матиа Перин спаси последователно удари на Карол Линети и Джанлука Капрари. Стражът на "Самп" Емилиано Вивиано нито веднъж не бе затруднен сериозно.

Родният нападател Андрей Гълъбинов започна двубоя на резервната скамейка и се появи на терена чак в 88-ата минута. Българинът, който има 3 попадения в актива си за сезона, записа първи игрови минути от 17 февруари насам, след като в последните 3 седмици лекуваше контузия.

Тифозите на "Дженоа" със сигурност ще бъдат по-доволни от равенството, чрез което бе спряна серията на градския съперник от три поредни успеха в дербито. "Грифоните" нямат победа в големия мач от май, 2016 година (3:0).

"Сампдория" загуби две точки в борбата за Лига Европа, като с актив от 48 заема осмото място. "Дженоа" се изкачи до 11-о мясо с 35 точки, колкото има и 12-я "Болоня".