на живо

Гол в добавеното време осигури драматичен успех на "Лацио" в Генуа (ВИДЕО)

"Римските орли" показаха дух и непримиримост срещу "Сампдория"

БГНЕС

"Лацио" спря негативната си серия от два поредни мача без победа в Серия "А", постигайки впечатляващ успех с 2:1 при гостуването на "Сампдория" от 15-я кръг. "Римските орли" направиха пълен обрат с два гола след 80-ата минута, записвайки изумителна седма победа в осем визити от началото на сезона. "Моряците" от своя страна допуснаха първо домакинско поражение за кампанията след шест победи в шест срещи.

През първото полувреме и двата отбора имаха своите шансове да открият резултата, но това така и не се случи. Всичко най-интересно бе видяно след почивката. В 52-ата минута халфът на "небесносините" Марко Пароло стреля по диагонала, но топката се отби от гредата. Пропускайки поредно положение пред вратата на домакините, само 4 минути по-късно "римските орли" се оказаха изоставащи. Фабио Куалярела увлече двама защитници и с глава свали топката в краката на Дуван Сапата, който не сгреши при завършващия удар. Колумбиецът отбеляза шестия си гол в шампионата, а в последните 10 срещи има актив от 5 попадения и 4 асистенции.

В минутите след гола "Самп" играеше по-уверено, но постепенно започна да дейста все по-прибрано в своята половина. Както обикновено, този подход не се оказа правилен. Треньорът на "Лацио" Симоне Индзаги взе незабавни мерки, пускайки в игра резервите Патрик, Джордан Лукаку и Фелипе Кайседо. Те оказаха своето влияние върху играта, като натискът на гостите ставаше все по-силен. Така се стигна до 80-ата минута, в която Луис Алберто центрира от свободен удар и след карамбол в наказателното поле Сергей Милинкович-Савич се ориентира най-бързо и изпрати топката във вратата за 1:1.

Снимка: БГНЕС

В заключителните минути атаките на "Лацио" бяха по-опасни, а физическите сили на "моряците" се изчерпаха. В първата минута от добавеното време Милинкович-Савич направи великолепен пробив и пусна още по-хубав пас към Кайседо в наказателното поле. Той не бе сигурен дали е в положение на засада и остави на връхлитащия от задна позиция Чиро Имобиле да играе с топката, но по щастлива случайност тя отново се озова в еквадореца, който отбеляза първия си гол с екипа на римляните в калчото.

"Лацио" спечели трите точки, след като първи допуска гол във вратата си, за трети път в четири подобни случая от старта на шампионата. Отборът на "Самп" от своя страна изпусна успеха едва за втори път в осемте срещи, в които е вземал преднина.

Тимът от Генуа остава само с една победа (април, 2016) в последните 12 мача от съперничеството с "Лацио". Столичани имат 9 успеха, включително сегашната серия от три поредни.

Снимка: БГНЕС

В класирането "римските орли" заемат пето място с 32 точки, а четвъртият "Рома" е с актив от 34. И двата тима са с мач по-малко спрямо третия Ювентус (37). Въпреки втората си поредна загуба в първенството, "Сампдория" остава на шесто място с 26 точки.