на живо

Големият победител от Швейцария: Фен получи безплатни самолетни билети и ваканция

Лука Лутенбах е истинска сензация след осминафинала срещу Франция

Той е Лука Лутенбах! И е най-известният фен на националния отбор по футбол на Швейцария!

Ако сте футболен фен няма как да не сте виждали Лука. Той преживя много емоционално осминафинала на европейското първенство межди "кръстоносците" и Франция. След като беше разочарован от обрата за 3:1 за "петлите", той беше обнадежден при 3:3 в самия край на мача, а след това... При дузпите, които пратиха Швейцария сред осемте най-добри в турнира, щастието на запалянкото нямаше как да се скрие!

Изданието "Блик" от алпийската страна издири този колоритен 28-годишен фен. Той пък с охота разказа, че животът му се е превърнал в същинска лудост след като кадрите станаха популярни в социалните мрежи.

"Опитвам се да не пропускам мач, когато е възможно. Но беше почти невъзможно да направя обиколка Баку-Рим-Баку", заяви той.

Майка му вече предупреди, че са се появили няколко фалшиви профила на сина ѝ в социалните мрежи. Той има само един, при това отворен преди дни. 

Иначе и ползите от популярността на Лука, който се занимава професионално с онлайн търговия, не са малко. Швейцарските авиолинии му предоставиха билет, за да може да пътува до Санкт Петербург, където днес (2 юли) "кръстоносците" се изправят срещу Испания. 

А швейцарска туристическа агенция толкова много му симпатизира, че му предложи безплатна почивка на избрана от него дестинация.

Лука остава оптимист за представянето на швейцарците. След като те подобриха най-доброто си класиране на европейско първенство, отстранявайки световните шампиони от Франция, известният фен смята, че любимците му ще победят Испания с 2:1 и ще влязат в топ 4 на шампионата.