на живо

Обидиха защитник на "Рома" с "продавач на чорапи"

Сенад Лулич от "Лацио" рискува наказание за расизъм

Защитникът на „Лацио” Сенад Лулич рискува да бъде сериозно наказан, заради расистки обиди по адрес на бранителя на „Рома” Антонио Рюдигер след вчерашното дерби на Рим между двата тима, завършило 1:1.

„Рюдигер ни провокираше още преди мача. Преди две години продаваше чорапи и колани в Щутгарт, а сега се прави на феномен.” заяви Лулич пред „Медиасет”:

„Всъщност вината не е само негова, а и на тези, които са около него. Явно никой не го е научил на обноски”, добави още босненецът.

Снимка: Getty Images

Антонио Рюдигер е германски национал, роден и израснал в страната. Той беше в групата на Германия за Евро 2016, но в крайна сметка пропусна надпреварата заради контузия.

Нападките на Лулич към германеца, че в миналото си е бил уличен продавач, по всяка вероятност ще донесат на босненеца строга санкция. „Лацио” така или иначе е отбор, който се бори с репутацията на „расистки”, заради прояви на ултрасите на „римските орли”.

Снимка: Getty Images

В друго интервю след мача босненецът беше запитан дали ще се извини за коментара си, при което той отвърна: „Белите хора също продават чорапи”, намеквайки, че думите му не са били расистки.

Бившият защитник на „Рома” Кристиан Панучи, който е коментатор в „Медиасет”, заяви, че според него с изказването си „Лулич удари дъното”.

Медията потърси и официален отговор от "Рома", но от клуба бяха лаконични: „Думите на Лулич, говорят сами за себе си”.