на живо

Хърватия измъчи Испания, но "Ла Роха" продължава след трилър на "Паркен"

Тимът на Луис Енрике спечели с 5:3

Getty Images

Испания се класира за четвъртфиналите на Евро 2020 след най-резултатния мач от началото на турнира! "Ла Роха" се измъчи срещу Хърватия, но спечели с 5:3 в продълженията. Така на отбора, воден от Луис Енрике, предстои сблъсък с победителя от двойката Франция - Швейцария, които се срещат в късния мач тази вечер.

На "Паркен" в датската столица Копенхаген "ватрените" изненадващо поведоха в 20', когато вратарят на испанците Унай Симон допусна куриозна грешка, оставяйки топката да влети в мрежата зад него при подаване на Педри почти от центъра.

"Ла Роха" стигна до изравняване в 38' чрез Пабло Сарабия. Испанците се виждаха победители, след като първо Сесар Аспиликуета оформи обрата в 57', а после в 77' Феран Торес покачи на 3:1.

Хърватия обаче не се предаде и вкара мача в продължения благодарение на резервите Мислав Оршич и Марио Пашалич, които се разписаха съответно в 85' и втората минута от добавеното време.

Снимка: Getty Images

Фаворитът все пак взе своето в продълженията, когато Лука Модрич и компания рухнаха. Точни за световния шампион от 2010 г. бяха Алваро Мората в 100' и появилият се като смяна Микел Оярсабал в 103'.

Отборът на Испания стана първият, отбелязал 5 или повече попадения в два поредни мача на еврофинали. Миналата сряда (23 юни) "Ла Роха" завърши груповата фаза с гръмко 5:0 над Словакия.

Снимка: Getty Images