на живо

Игуаин отново наказа "Наполи", а "Ювентус" спечели дербито след пълен обрат (ВИДЕО)

"Бианконерите" взеха добра преднина след първия полуфинален мач за Купата

БГНЕС

"Ювентус" постигна седма поредна домакинска победа срещу "Наполи", печелейки с 3:1 първия полуфинален мач между двата тима от турнира за Купата на Италия. "Бианконерите" стигнаха до успеха след пълен обрат през второто полувреме. Тимът на Масимилиано Алегри спечели 10-ти пореден двубой във всички турнири и също така няма поражение в 44 последователни срещи като домакин от 2015 година насам. Реваншът на "Сан Паоло" в Неапол ще бъде в началото на месец април.

А на "Ювентус Стейдиъм" гостите изненадващо поведоха в 36-ата минута. Точен бе Хосе Мария Кайехон, който засече страхотно подаване в наказателното поле на Лоренцо Инсиние. Кайехон отбеляза своя 11-ти гол за сезона във всички турнири и шести за Купата от 2013 година насам. Чрез него "неаполитанците" поведоха за първи път в седемте си визити на открития през 2011 година стадион на "старата госпожа".

Секунди преди почивката вратарят на "Наполи" Пепе Рейна се отличи с великолепно двойно спасяване, отразявайки последователно удари на Марио Манджукич и Щефан Лихтщайнер.

Снимка: БГНЕС

Домакините пренесоха импулса в играта си от края на първата част и в началото на втората. Куадрадо замени Лихтщайнер, а Алегри промени схемата на тима от 3-4-3 на обичайната в последния месец 4-2-3-1. Още в първата минута от второто полувреме "бяло-черните" получиха право да изпълнят дузпа, след като Калиду Кулибали настъпи Пауло Дибала в наказателното поле.

Именно аржентинецът застана зад топката и бе безапелационен при изпълнението - 1:1 в 47-ата минута. И въпреки че "Юве" не съумя да запази натиска в половината на съперника, 17 минути по-късно обратът вече бе факт.

След центриране от ъглов удар Рейна излезе неразчетено, Джорджо Киелини игра с глава и топката попадна в Гонсало Игуаин. Нападателят стреля от много малък ъгъл, но това не му попречи да се разпише за втори път във вратата на бившия си тим след трансфера в гранда от Торино през лятото на 2016 година. "Пипита" не изрази радостта си след попадението, което е 23-то за него във всички турнири от началото на сезона.

Снимка: БГНЕС

Гостите от Неапол така и не успяха да реагират на двойния удар на съперника и ситуацията за тях се влоши още повече в 69-ата минута. Паоло Валери отсъди нова дузпа за нарушение на Рейна срещу Куадрадо при светкавична контраатака на "Юве". Решението на съдията разгневи гостите, защото испанският вратар първо игра с топката, а чак след това връхлетя своя опонент.

Дибала повтори изпълнението си, насочвайки топката в същия ъгъл за 3:1. Аржентинецът вече има 12 попадения за сезона, както и 5 асистенции. Секунди преди Валери да посочи бялата точка, "неаполитанците" имаха претенции и за нарушение на Пянич срещу Албиол в наказателното поле на домакините, каквото обаче не бе отсъдено и именно от тази ситуация започна контраатака на "бианконерите".

Снимка: БГНЕС

До края "Наполи" не създаде чисто голово положение и ще трябва да наваксва поне два гола на реванша, ако иска да се класира за финала. Тимът от Неапол остава без победа като гост на "Ювентус" от 2009 година, както и без успех при визита в този турнир от 2003 насам.

От своя страна отборът на Алегри спечели 10-ти пореден двубой за Купата и пети в последните шест срещу "Наполи". В следващия си мач грандът от Торино гостува на "Удинезе" (05.03 - от 16:00 пряко по RING), а за "адзурите" предстои още едно голямо дерби - срещу "Рома", в събота, 04.03, от 16:00 пряко по RING!