на живо

Имобиле не спира да бележи, а "Лацио" продължава с победите (ВИДЕО)

"Римските орли" се изкачиха до 4-то място в класирането на Серия "А"

Getty Images/Guliver Photos

"Лацио" спечели с 2:0 гостуването си на "Болоня" в последна среща от 27-я кръг на Серия "А". С по един гол на Чиро Имобиле в двете полувремена "римските орли" постигнаха четвърти пореден успех във всички турнири и шести в последните си 7 мача. Отборът на Симоне Индзаги се представи стабилно на стадио "Ренато Дал'Ара" и въпреки умората от дербито за Купата срещу "Рома" (2:0), стигна до много ценна победа, чрез която продължава да е претендент за попадане в зона "Шампионска лига".

Имобиле отбеляза първото от двете си попадения още в 9-ата минута. Сенад Лулич центрира отлично и от непосредствена близост централният нападател насочи топката в ъгъла на вратата. Броени секунди по-късно Имобиле се измъкна по лявото крило и остана сам срещу вратаря Антонио Миранте, но ударът му не попадна в очертанията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До почивката гостите имаха още един 100-процентов шанс, но Миранте отрази изстрел на Сергей Милинкович-Савич от около 11-12 метра. Най-чистото положение за "червено-сините" пък се откри пред хърватския нападател Бруно Петкович. Неговият изстрел обаче бе неточен и дори не затрудни стража на съперника - Тома Стракоша.

След почивката "Болоня" опита да повиши темпото на игра и да натисне "Лацио", но намеренията на домакинките не се осъществиха на терена. Умората сред "небесносините" играчи си пролича, но тя не им попречи да си осигурят трите точки.

Това се случи окончателно в 74-ата минута, когато Имобиле за пореден път атакува по левия фланг. Той се измъкна зад защитата, получавайки перфектно подаване от Милинкович-Савич, и не сгреши при втория си дуел за вечерта с Миранте - 2:0.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Имобиле се разписа в четвърти пореден мач за "Лацио" и вече има 16 гола в шампионатни двубои за сезона. 27-годишният нападател е първият футболист на "римските орли" с такъв актив от сезон 2000/2001 насам, когато Ернан Креспо вкара 26 пъти. В последните 10 двубоя Имобиле се разписа 8 пъти.

Той има основна роля за страхотната форма на "лациалите" от края на януари насам. Тя включва седем последователни срещи без поражение, в които тимът на Индзаги е с голова разлика 16:5. "Лацио" постигна успех при гостуване на "Болоня" за първи път от 66 месеца насам, след като за последно бе спечелил на "Дал'Ара" през октомври, 2011 година. "Небесносините" също така вече нямат поражение от този съперник в 8 поредни срещи от 2012 година насам.

Формата на "Болоня" остава катастрофална. Отборът на Роберто Донадони няма успех в 7 поредни мача, като това се случва на "червено-сините" за втори път през сезона. Срещу "Лацио" тимът от Реджо Емилия допусна четвърто поредно домакинско поражение в Серия "А" за първи път от 1991 година насам.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В класирането след 27 кръга "Болоня" остава на 16-то място с 28 точки, а "Лацио" се изкачи до 4-та позиция. "Римските орли" вече имат актив от 53 точки - с една повече от петия "Аталанта" и четири по-малко от третия "Наполи".