на живо

"Интер" не загуби, но се отдалечи още повече от лидера (ВИДЕО)

"Лацио" си тръгна с точка от Милано

БГНЕС

"Интер" и "Лацио" не си отбелязаха голове в последното голямо дерби от програмата на Серия "А" за 2017 година. Двубоят на "Джузепе Меаца" бе чакан с голям интерес, защото бе считано, че и двата отбора ще хвърлят всички сили за постигането на важна победа. Уви, темпото на игра бе ниско, грешките - огромен брой, а головите положения почти липсваха.

В стартовия състав на домакините попаднаха девет от футболистите, започнали като титуляри и при загубата от "Милан" с 0:1 за Купата преди само три дни. Давиде Сантон и Борха Валеро бяха единствените промени, направени от Лучано Спалети. Колегата му Симоне Индзаги от своя страна върна сред титулярите Адам Марушич, Луис Алберто и Чиро Имобиле.

През първото полувреме Самир Ханданович отрази силен удар от разстояние на Сергей Милинкович-Савич, а Тома Стракоша показа бърз рефлекс след изстрел на Иван Перишич на отсрещния край на игрището. В последната ситуация преди почивката Борха Валеро бе на сантиметри от отбелязването на автогол, но топката се удари в напречната греда.

В началото на втората част испанецът стреля опасно, но Стракоша се намеси, избивайки топката в страничния стълб. След дълъг период без нито една опасна ситуация пред двете врати, "римските орли" си изработиха два златни шанса да спечелят мача. Първо комбинация между Имобиле и резервата Фелипе Андерсон изведе бразилеца на перфектна позиция, но ударът му по чудо не попадна в очертанията. Секунди по-късно Марко Пароло проби в наказателното поле и стреля силно в далечния ъгъл, но видя как Ханданович направи още едно чудесно спасяване.

Снимка: БГНЕС

"Интер" не спечели в трети пореден кръг, а още по-притеснително за "нерадзурите" е представянето им в нападение. Те са отбелязали само 1 гол в последните си шест мача от всички турнири, в които са постигнали само една победа - над скромния "Порденоне" за Купата, и то след дузпи. След като в началото на декември бе лидер, сега отборът на Лучано Спалети вече изостава на 7 точки от първия в класирането "Наполи" при преполовяването на шампионата.

"Лацио" няма загуба в 4 поредни срещи от калчото, но столичани пропуснаха да настигнат градския съперник "Рома", който заема последната четвърта позиция в зона Шампионска лига. "Римските орли" остават на пето място с 37 точки, а "вълците" имат 39. И двата тима са с мач по-малко от първите три в таблицата.

В първите си мачове за 2018 година "Интер" гостува на "Фиорентина" на 5 януари, а на следващия ден за "Лацио" предстои визита на СПАЛ.