на живо

Мауро Икарди съсипа бившия си отбор (ВИДЕО)

Нападателят вкара четири гола на "Сампдория"

Getty Images

Мауро Икарди разкъса бившия си отбор "Сампдория" с четири гола, а "Интер" постигна убедителен успех с 5:0 при визитата си на стадион "Мараси". С този успех "нерадзурите" събраха 55 точки, на една от "Рома", който заема 3-ата позиция.

Иван Перишич откри резултата с глава в 26-ата минута, след като засече точно с глава центриране на Жоао Кансело. След това в рамките на две минути Икарди на два пъти се разписа, най-напред от дузпа в 30-ата минута. Тя беше отсъдена заради фаул срещу Рафиня, който пое топката на 10-ия метър и се обърна назад, след което беше пресиран и падна. Икарди елиминира с финт вратаря Емилиано Вивиано, а секунди по-късно вкара с пета за 0:3. Иван Перишич стигна до аутлинията и подаде на Икарди, който я пое на аутлинията и дръпна метър напред, а ударът му с пета изненада вратаря Вивиано.

Минута преди края на първото полувреме той се разписа за 4:0. Рафиня получи топката от дясно, опита и той да се разпише с пета, а топката отскочи на ляво към Икарди, който на празна врата не сбърка.

В 51-ата минута от воле се разписа за 0:5, като по този начин увеличи сметката си през сезона на 22 гола и общо има 103 в елита. 100 от тях са за петте сезона в "Интер".

Така временно поне "нерадзурите" изпревариха "Лацио" и окупира 4-ата позиция, последна в зона Шампионска лига. "Сампдория" остава 7-ми, точно под местата за Лига Европа.