на живо

"Интер" се срина на "Сан Сиро" и загуби шансове за Шампионска лига (ВИДЕО)

"Сампдория" обърна "нерадзурите" и взе трите точки

Getty Images

"Сампдория" победи "Интер" с 2:1 като гост на стадио "Сан Сиро" в Милано в последния мач от 30-ия кръг на италианската Серия "А". През първото полувреме домакините бяха по-активни и имаха инициативата, но головите положения бяха по равно. Първата възможност беше за "Интер" в 9-та минута, когато Банега стреля, но Вивиано отрази. Гостите от Генуа отговориха с греда на Куалярела. В 35-та минута резултатът беше открит, а точен беше Д'Амброзио. В самия край на първото полувреме "Сампдория" уцели втора греда, този път след удар на Фернандеш. 

Второто полувреме беше доста равностойно, а двата отбора играеха открит и атакуващ футбол и ситуациите пред двете врати не липсваха. В 50-та минута Патрик Шик отбеляза 8-ия си гол за сезона и изравни. "Нерадзурите" отговориха с пропуски на Перишич, Едер и Икарди. Междувременно пък Куалярела за малко да направи пълен обрат. Той все пак се случи в 85-та минута. След удар от пряк свободен удар Брозович игра умишлено с ръка в наказателното си поле и реферът Доменико Чели отсъди дузпа за "Самп". Зад топката застана Фабио Куалярела, който с мощен удар оформи и крайния резултат в мача. 

Така "Интер" изгуби шансове за Шампионска лига и остава на шестата позиция с 55 точки и само на една пред "Милан". "Сампдория" пък изпревари "Торино" на деветата позиция с актив от 44 точки.