на живо

Драматично равенство в първото "китайско" дерби на Милано (ВИДЕО)

Огледален развой на събитията от есента

Getty Images

С гол в добавеното време "Милан" стигна до 2:2 срещу "Интер" в първия градски сблъсък след края на "ерата Силвио Берлускони". В герой за гостите се превърна Кристиан Сапата, който в 97-ата минута вкара топката във вратата на Самир Ханданович.

Събитията на "Джузепе Меаца" бяха огледални на първата среща през ноември, която отново завърши 2:2, само че тогава гол в 95-ата минута отбеляза Иван Перешич.

Мачът от 32-я кръг на Серия "А" бе определен от медиите в Италия като "китайско" дерби, след като преди два дни и "росонерите" преминаха в ръцете на китайци собственици.

"Милан" започна по-активно срещата и още във 2-ата минута Бака пропусна да открие резултата. Първо Деулофеу бе спрян, след като се забави, след това удар на Фернандес бе избит, а при третия опит на Куцка, топката попадна в Бака, който обаче стреля над гредата.

Игровото предимство на гостите започва да става все по-осезаемо и в 14-ата минута Хосе Соса стреля мощно от границата на наказателното поле, но Самир Ханданович запази мрежата си суха. Последва корнер, при който Деулофеу намери пролука в защитата на "Интер", но след удара му топката удари страничната греда и излезе в аут.

В 34-ата минута Деулофеу нахлу в наказателното поле, но отново Ханданович се намеси решително.

Снимка: Getty Images

Две минути по-късно, противно на показаното от двата отбора до момента, "Интер" поведе с 1:0. Антонио Кандрева получи пас от Галярдини, надбяга Де Шилио и прехвърли елегантно Донарума.

В 44-ата минута Перишич се възползва от грешка на Калабрия, подаде на капитана Мауро Икарди, който не сбърка за 2:0. 

Снимка: Getty Images

"Интер" започна ударно второто полувреме и в 56-ата минута резултатът можеше да стане 3:0, но стражът на "росонерите" улови топката след удар на Перишич.

Възпитаниците на Монтела обаче не се отказаха. В 66-ата минута Деулофеу отново изпробва рефлексите на Ханданович, но вратарят бе на висота. В 83-ата минута обаче словенският национал бе безпомощен пред Алесио Романьоли. Италианецът получи чудесен пас от Сусо и отбеляза за 2:1.

Снимка: Getty Images

Гостите натиснаха още повече и стигнаха до изравнително попадение. В герой за "Милан" се превърна Кристиан Сапата, който в добавеното време вкара за 2:2.

След това равенство двата отбора запазват позициите си в Италия. Тимът на "Милан" е шести с 58 точки, докато този на "Интер" е седми с 56.