на живо

Най-интересното преди втория мач на Манчестър Юнайтед на американска земя (ВИДЕО)

Двубоят на "червените дяволи" срещу Сан Хосе ще бъде излъчен по RING.BG

Getty Images/Guliver Photos

В ранните часове на сряда Манчестър Юнайтед ще изиграе втория си мач от международния турнир International Champions Cup, който се провежда на четири континента. "Червените дяволи" са един от тимовете, които се подготвят за новия сезон в САЩ, а в 8:00 те ще премерят сили с отбора от местния футболен шампионат Сан Хосе Ърткуейкс. Срещата ще бъде излъчена ексклузивно по RING.BG.

Логично, футболистите на английския гранд са фаворити за победата, но те ще подходят с още по-голямо самочувствие, подобно на истински рокзвезди. Причината - за пътуването си до Калифорния те използваха частния самолет на една от най-популярните музикални групи - Ролинг Стоунс.

Снимка: manutd.com

В първия си мач от турнира "червените дяволи" надиграха мексиканския Америка с 1:0. Голът отбеляза новото попълнение Морган Шнайдерлин. Мениджърът Луис Ван Гаал използва две ралзични единайсеторки в двете полувремена. Най-вероятно той ще подходи по същия начин и за двубоя със Сан Хосе, но е възможно да даде повече игрово време на предпочитаните си играчи за титулярния състав.

На пресконференцията преди срещата холандецът разкри, че през новия сезон ще използва Уейн Рууни като централен нападател. През миналата кампания английският национал далеч по-често бе поставян в халфовата линия, а това предизвика недоволство и критики, както от феновете, така и от медиите.

"Послушах ви. Вие имате повече знания от мен. Сега Рууни е там, където искахте.", обърна се Ван Гаал към журналистите, присъстващи на брифинга.

Снимка: manutd.com

За последно Рууни бе използван като нападател през сезон 2011/12, когато отбеляза 34 гола в 43 мача, изравнявайки своето най-добро лично постижение. През миналия той се разписа едва 14 пъти в 37 двубоя.

"Надявам се да вкарам повече от 20 гола. Ще бъда разочарован, ако не го направя. Още повече, ако играя в предни позиции.", коментира самият Рууни.

Ван Гаал заяви, че Давид де Хеа и Антонио Валенсия ще пропуснат и мача със Сан Хосе. Двамата страдат от леки контузии, но състоянието им няма да бъде рискувано. Испанският вратат обаче най-вероятно ще е готов за съботния двубой с Барселона, който също ще бъде излъчен пряко по RING.BG от 23:00.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Утрешният мач ще се играе на домашното съоръжение на Сан Хосе. Това е 18-хилядният стадион "Авая", който американците използват едва от март месец насам. По първоначални планове срещата трябваше да се проведе на "Мемориал Стейдиъм" в Бъркли, но от Юнайтед настояха мястото на събитието да бъде променено, за да се намали времето им за пътуване от базата.

Заради промяната, организаторите бяха принудени да върнат парите на 40 хиляди души, закупили билети за "Мемориал". За да напълнят трибуните на "Авая", ръководството на Сан Хосе излезе с интересно предложение към привържениците на Юнайтед, предлагайки фланелка на "червените дяволи" като подарък срещу закупени поне два билета.

До момента Сан Хосе също изигра един мач от турнира, губейки от Америка с 1:2.