на живо

Иско с нова позиция за „Реал” срещу „Севиля”

"Реал" Мадрид - "Севиля" пряко по bTV Action от 22:15 ч.

Иско ще бъде част от атакуващото трио на „Реал” Мадрид в мача от турнира за Купата на Краля срещу „Севиля”. Двубоят от 1/8-финалите е тази вечер и ще бъде предаван пряко по bTV Action от 22:15 ч.

Въпреки че "белите" са без някои от основните си фигури, Зидан няма да прави промени в схемата си на игра. Без Кристиано, Бейл и Лукас Васкес, носителят на "Златната топка" за 1998 г. ще окомплектова нападението си именно с помощта на Иско. Той ще прави компания на Карим Бензема и Алваро Мората.

Това няма да бъде единствената сериозна промяна в състава на „Реал”. Централните защитници Пепе и Серхио Рамос също пропускат двубоя. 

В отсъствието на опитния испанец и португалския му колега се очаква младите Начо и Варан да стартират срещата в центъра на отбраната. Двамата вече показаха добро разбирателство в някои от по-маловажните срещи на гранда от Мадрид.

Мачът срещу „Севиля” ще бъде и един от последните шансове на Хамес Родригес да запази мястото си на „Сантиаго Бернабеу”. Двамата с Иско са основни конкуренти за титулярно място, но днес ще започнат срещата от първата минута.

Испанецът позагуби доверието на Зидан в последните седмици. Той остана резерва срещу „Борусия” Дортмунд и двете срещи от Световното клубно първенство, а срещу „Депортиво” Ла Коруня бе заменен в 79-ата минута. За сметка на това именно Хамес получи повече възможности, но пък не очарова с представянето си.

Място за всички в състава обаче няма. Зидан се опитва да върти играчите, но почти сигурно през лятото някоя от звездите на „Реал” ще се раздели с отбора. Към момента фаворит за това е Хамес. Името на Иско също е свързвано с изходящ трансфер, така че и той има какво да доказва. Дали новата позиция ще му позволи да върне добрата си форма, предстои да научим тази вечер.