на живо

Историческо събитие в италианския футбол (ВИДЕО)

Италия може да има дебютант в евротурнирите

Getty Images/Guliver Photos

Сасуоло завърши на шесто място в крайното класиране на Серия "А", след като победи гостуващия Интер с 3:1. Отборът на Еузебио Ди Франческо ще има възможност да играе за първи път в историята си в евротурнирите през следващия сезон, ако Милан не спечели финала за Купата на Италия срещу Ювентус след седмица. 

В събота вечерта на "Мапей Стейдиъм" Сасуоло поведе в 6-ата минута с гол на Матео Политано, който се разписа след рикошет в крака на Хейсон Мурийо. Лоренцо Пелегрини покачи на 2:0 в 26-ата минута, когато получи асистенция от Алфред Дънкан.

Родриго Паласио върна интиргата в двубоя 5 минути по-късно, след като наказа грешка на капитана на домакините Франческо Манянели. Скоро след това Политано възстанови аванса от 2 гола на "неровердите".

В началото на второто полувреме главният съдия Андреа Дервазони не зачете гол на Данило Д'Амброзио заради засада. Повторенията обаче показаха, че такава няма. В 59-ата минута надеждите на Интер за обрат съвсем угаснаха, след като Мурийьо получи червен картон.

Трите точки гарантираха на Сасуоло най-високото класиране в италианския елит в клубната история.