на живо

Ивайло Чочев се размина на косъм от нов гол в Серия А (ВИДЕО)

Родният халф бе титуляр в пети пореден мач на Палермо

Ивайло Чочев бе титуляр за Палермо при гостуването на Сасуоло в мач от 34-я кръг на италианската Серия А. Това бе пети пореден и общо девети път през сезона, в който родният полузащитник попада в стартовия състав на "розово-черните". Той остана на терена до 61', когато бе заменен от Андреа Белоти.

Чочев не изигра най-силния си мач, но отново се отличи с няколко прекрасни отигравания, в които показа огромна увереност и спокойствие. За пореден път той бе използван като атакуващ полузащитник и често се озоваваше на върха на атаките на Палермо. След 30' обаче по-рядко играеше с топката, а това не се промени и в началото на втората част, когато домакините подобриха представянето си и Палермо рядко атакуваше.

Най-интересният момент от мача с участието на Чочев бе в 16', когато националът на България надскочи съперников играч и засече с глава центрирана топка в наказателното поле. Хубавият му удар обаче бе спасен със сетни сили от вратаря Андреа Консили. Така бившият халф на ЦСКА се размина с отбелязването на четвъртия си гол в калчото, но въпреки това заслужава похвали за отиграването си.

А иначе двубоят завърши без отбелязани голове. Чисти положения през втората част пропуснаха двете големи звезди на Сасуоло и Палермо - Симоне Дзадза и Пауло Дибала. Отборът на Чочев няма победа в последните си три срещи и остава на 11-та позиция в класирането с 43 точки. "Черно-зелените" пък са без успех в пет последователни двубоя и заемат 16-то място с 37 точки - на 13 пред зоната на изпадащите.

Вижте репортаж от срещата, както и отиграванията на Ивайло Чочев, в прикаченото видео.