на живо

Страхотен гол осигури победа на Ивайло Чочев в българското дерби от Серия А (ВИДЕО)

Двама национали на терена в мач от едно от най-силните европейски първенства

Getty Images/Guliver Photos

Ивайло Чочев изигра цял мач за Палермо при победата с 4:1 над Фрозиноне в среща от 16-я кръг на италианската Серия "А". Родният национал бе титуляр в пети пореден двубой от шампионата и спечели българското дерби срещу друг представител на националния ни тим - Александър Тонев, който се появи в игра за гостите през второто полувреме и остана на терена 30 минути.

Най-силният момент на Чочев в мача бе в 17', когато се отличи със страхотно подаване към Франко Васкес, а той отбеляза за 2:0.

Резултатът бе открит още в 5', когато Едоардо Голданига се възползва от хубаво центриране. Страничният съдия не отсъди засада при подаването, а главният не видя игра с ръка при овладяването на централния бранител.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В 24' Паоло Саммарко върна едно попадение за гостите от Рим, което се оказа и тяхно единствено в двубоя. Палермо си осигури успеха още в 60', когато нападателят Александър Трайковски отбеляза един от най-красивите голове за сезона!! (виж във видеото)

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Малко след това на терена се появи и Александър Тонев. Включването му разнообрази играта на Фрозиноне в нападение, а в 82' удар на атакуващия халф мина над вратата на Стефано Сорентино. Последният гол в срещата бе дело на Алберто Джилардино. Ветеранът отбеляза четвъртото си попадение за сезона в 86', когато се възползва от спасен удар на Чочев и се разписа от близко разстояние.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Палермо не бе постигал победа от 8 ноември (1:0 срещу Киево), като това е едва петият успех на "розово-черните" в 16 мача за сезона. Той изкачи отбора на 15-то място преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Със седмата си загуба в осем гостувания Фрозиноне остава на първото място в зоната на изпадащите с 14 точки. Отборът от Рим е отбелязал само 3 попадения далеч от дома, получавайки 19 в своята врата.