на живо

Иван Петков: Благодаря на момичетата, свършиха прекрасна работа (ВИДЕО)

"Отборът на Швеция не е изненада, знаем какви волейболистки играят там"

Иван Петков: Благодаря на момичетата, свършиха прекрасна работа (ВИДЕО)

Селекционерът на женския национален отбор Иван Петков похвали волейболистките след страхотната победа с 3:1 над Полша, осигурила на България първото място в група 2 на европейското първенство. Той заяви, че съперникът на "лъвиците" в осминафиналите - тимът на Швеция, не е за подценяване и разполага с класни волейболистки.

България се изправя срещу Швеция в събота (28 август), отново в пловдивската зала "Колодрума". Мача можете да гледате на живо по RING, Voyo.bg, както и на сайта btvnovinite.bg.

Снимка: Lap.bg

"Това е един от хубавите моменти. Мачът с Полша беше много важен, тъй като ние трябваше да играем за резултат и това тежеше, а и ние имаме и едни други проблеми, които натежаха накрая. Едно голямо "благодаря" до този момент на момичетата, свършиха прекрасна работа! Това, което си го бяхме запланували като първа фаза, си го изпълнихме, без да сме го казвали на глас.", коментира Петков.

"Нашият отбор е доста опитен и във важните моменти самите момичета знаят как да излязат от ситуацията. Те са страхотни професионалисти, които умеят да изпълняват правилно задачи."

"Сега трябва да се възстановим по най-добрия начин и да започнем да мислим за следващата фаза. За мен Швеция не са изненада, тъй като знаем какви волейболистки играят там."