на живо

Иван Петков: Очаквахме откъде ще дойдат проблемите, а не успяхме да се справим

"Момичетата се раздадоха, показаха воля в трудните моменти, но мач се печели и с други неща"

Иван Петков: Очаквахме откъде ще дойдат проблемите, а не успяхме да се справим

Въпреки класирането за осминафиналите, селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков не скри разочарованието си след загубата с 2:3 от Германия - първа за България на Евроволей. Треньорът заяви, че тимът ни е знаел отлично силните страни на съперника, но не е успял да противодейства максимално добре.

"Натискаха ни много със сервис, но въпреки това имахме страхотна атака - над 50% успеваемост в атака си е успех. За първи път ми се случва да имаме над 12% по-силна атака, а да загубим мача по този начин. Аз го отдавам на това, което очаквахме и за което трябваше да бъдем подготвени - леките топки, които паднаха в нашето поле.", коментира Петков.

"Иначе момичетата се раздадоха, показаха воля в трудните моменти, но мач се печели и с други неща. Малко съм разочарован, но с оглед на играта в определени фази, от много неща съм и доволен. Очаквахме откъде ще дойдат проблемите, а не успяхме да се справим... Със сигурност можехме да работим по-добре на сервис."

Снимка: Lap.bg

"Знаехме за тяхното добро посрещане, за активния им сервис, че не поемат риск, знаехме как действат в атака, знаехме, че пласират много топки и играят нестандартно, когато са поставени в некомфортна ситуация. Такъв е бил денят, така се е случило..."

Следващите мачове на "лъвиците" в Евроволей са във вторник и сряда (24 и 25 август), когато играят съответно с Чехия и Полша. И двата двубоя от група 2 на турнира са с начален час 20:30 и ще бъдат излъчени по RING, VOYO.BG и на btvnovinite.bg.