на живо

Ивелин Попов и "Спартак" Москва спряха "Ливърпул" в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Мърсисайдци" взеха само точка в Москва, въпреки доминацията си

Getty Images

"Спартак" Москва и "Ливърпул" направиха равенство 1:1 в Москва в мач от 5-та група на Шампионска лига. Гостите от Англия взеха инициативата от самото начало и още в 17-та минута можеха да поведат в резултата, но първо Салах, а после и Фирмино пропуснаха. Домакините имаха около 5 силни минути, в които създадоха няколко ситуации, при една от които беше отсъден фаул в близост до наказателното поле. Зад топката застана Фернандо, който откри резултата в 23-та минута.

"Ливърпул" веднага реагирана, натисна съперника и в 31-та минута Коутиньо направи хубаво двойно с Мане и изравни. 

През второто полувреме "Ливърпул" атакуваше, а "Спартак" се бранеше дълбоко в своята половина. За цялата втора част руският тим направи една опасна атака, но ударът а Ешченко беше отразен. За сметрка на това атакаите на гостите следваха една след друга.

Наставникът на "Спартак" Масимо Карера пък трябваше да направи три принудителни смени, сред които на Ивелин Попов и на вратаря Артьом Ребров. Пропуски пред вратата на домакините направиха Коутиньо, Александър-Арнолд, Фирмино, Стъридж и най-вече Салах. Резервният вратар на "Спартак" пък се превърна в герой за своя отбор, след като с котешки рефлекс отрази удар на Салах от метър с една ръка.

Така в крайна сметка "Спартак" Москва и "Ливърпул" не се победиха и завършиха 1:1, което е и второ поредно равенство в турнира и за двата отбора, които с по две точки делят втората позиция зад "Севиля" и пред "Марибор".   

Тагове:

@