на живо

Изненадваща грешка на Интер в луд мач на "Меаца" (ВИДЕО)

"Черно-сините" допуснаха четвърта загуба за сезона

Getty Images/Guliver Photos

Лидерът в италианската Серия "А" Интер допусна изненадващо поражение с 0:1 като домакин на Сасуоло в мач от 19-я кръг на шампионата. Победният гол за гостите бе дело на Доменико Берарди, който бе точен от дузпа в последната минута от петте продължение в края на двубоя. За "черно-сините" това е едва четвърто поражение през кампанията и трето на "Джузепе Меаца".

Тимът на Роберто Манчини създаде огромен брой чисти голови положения пред вратата на съперника, но пропуски направиха Маурдо Икарди, Адем Ляич и Родриго Паласио. Най-добрият футболист на Сасуоло бе вратарят Андреа Консили, който на няколко пъти се отличи с фантастични намеси и не получи гол във вратата си за шести път през сезона.

През първото полувреме Сасуоло създаде доста проблеми на своя домакин и също имаше добри шансове да отбележи. През втората част обаче "черно-сините" доминираха тотално, а гостите бяха принудени да се защитават в по-голямата част от времето. В опита си да осъществят още по-масиран натиск в последните минути домакините сгрешиха при действията си в отбрана.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Опитвайки да изчисти топката, Хейсон Муриьо остана под нея, а тя попадна на пътя на нападателя на гостите Грегоар Дефрел в наказателното поле. Търсейки начин да нанесе удар французинът бе задържан от Жоао Миранда. Главният съдия Даниеле Довери отсъди дузпа, а Берарди отбеляза третия си гол за сезона, осигурявайки пореден престижен успех за Сасуоло след тези над Наполи, Ювентус и Лацио по-рано през кампанията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Черно-зелените" надиграха гранда от Милано за втори пореден път и се изкачиха на шесто място с 31 точки. Интер загуби последователни мачове у дома за първи път от май, 2013 година, и остава с актив от 39 точки.

В следващия кръг тимът на Манчини е гост на Аталанта, а Сасуоло гостува на друг от претендентите за титлата - Наполи, който ще се изкачи на върха в класирането при победа срещу Фрозиноне.