на живо

Юве продължава похода си към върха, Тонев ще опита да ги спре

Гледайте Ювентус – Фрозиноне пряко по bTV Action от 21:45

Getty Images

Шампиона Ювентус домакинства на новака Фрозиноне, за който играе българинът Александър Тонев, в пореден мач от междинния 5-и кръг на италианския шампионат.

"Бианконерите” започнаха сезона по кошмарен начин, записвайки две поредни загуби. Това се случи за пръв път в историята на Серия "А”. Едно от тези поражения бе особено тежко – от тима на Рома, които има амбиции да спечели Скудетото. За Юве последва равенство 1:1 с Киево и "черно-белите” потвърдиха, че са в криза.

Ювентус обаче бързо излезе от нея с гръмка победа над английския Манчестър Сити в Шампионска лига. "Старата госпожа” спечели с 2:1 на "Етихад”. Този успех върна торинци на правилния път и Юве продължи възраждането си. Миналия уикенд възпитаниците на Масимилиано Алегри взеха трите точки и от гостуването си на Дженоа. Шампионите спечелиха с 2:0 на негостоприемния "Мараси”.

Така Ювентус продължава да се изкачва нагоре в класирането. Тази вечер за "черно-белите” предстои наглед лесна задача. Фрозиноне все още няма спечелена точка в Серия "А” и се намира на последното 20-то място в таблицата.

Двата тима никога не са се срещали в елита, но през сезон 2006/2007 се сблъскаха в Серия "Б”. "Бианконерите” спечелиха с 1:0 у дома, с попадение на легендата Алесандро Дел Пиеро.

В ответния мач, на стадио "Матуса”, торинци отново победиха, но с 2:0. Автор на попаденията тогава стана уругваецът Марсело Салайета.

Довечера старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри за пореден път няма да може да разчита на контузените Сами Кедира, Клаудио Маркизио и Куадуо Асамоа. В лазарета са и Алваро Мората и Марио Манджукич, които получиха травми в двубоя с Дженоа.

Фрозиноне е в почти пълна бойна готовност за срещата на "Ювентус Стейдиъм”. Единствено Роберт Гухер лекува контузия, но все пак може да бъде на резервната скамейка. Очаква се наставникът на гостите Роберто Стелоне да гласува доверие на национала Александър Тонев, които впечатли с изявите досега.

Мачът Ювентус – Фрозиноне е с начален час 21:45 и може да го проследите пряко по bTV Action.

Вероятните стартови състави на двата тима:

Ювентус (4-3-1-2): Буфон – Лихтщайнер, Бонучи, Бардзали, Алекс Сандро– Лемина, Ернанес, Погба – Перейра - Дзадза, Дибала

Фрозиноне: (4-4-2): Леали – Роси, Бланшар, Диаките, Павлович – Тонев, Чибса, Санмарко, Содимо – Диониси, Кастийо