на живо

"Юве" удари три пъти за 19 минути срещу "Кротоне" и Александър Тонев (ВИДЕО)

Българският национал бе титуляр за първи път от два месеца насам

БГНЕС

"Ювентус" се реваншира за изненадващото поражение от "Сампдория" преди седмица, печелейки без особени проблеми с 3:0 у дома срещу "Кротоне" в мач от 14-я кръг на Серия "А". "Бианконерите" надиграха "акулите" с абсолютно същия резултат, с който спечелиха срещата между двата тима в Торино и в края на миналия сезон. "Старата госпожа" вече има пет победи в пет срещи с "Кротоне", в които головата разлика е 16:0 в полза на шампионите на Италия.

Като титуляр за "акулите" едва за трети път през сезона започна Александър Тонев. Българският национал доскоро лекуваше контузия, като не бе попадал в стартовите 11 от два месеца насам. В края на първото полувреме Тонев получи добра възможност да обстрелва вратата, пазена от Джанлуиджи Буфон, но се засуети и не избра най-подходящия момент за изстрел, изпращайки топката във външната страна на мрежата.

Именно през първата част домакините имаха затруднения с разбиване компактната защита на съперника, а и вратарят Алекс Кордас отрази няколко по-опасни изстрела към своята врата. "Бяло-черните" обаче имаха нужда от само 7 минути след почивката, за да вземат аванс. Както и в двубоя през май, така и този път Марио Манджукич откри резултата. Хърватинът отбеляза петия си гол за сезона във всички турнири след красив изстрел с глава, а центрирането бе направено от Андреа Бардзали.

Снимка: БГНЕС

Осем минути по-късно резултатът стана 2:0 след бомбен шут на резервата Матия Де Шилио от границата на наказателното поле. Той се разписа, четири минути след като замени Щефан Лихтщайнер, вкарвайки за първи път с екипа на "Юве". В 71-ата минута Меди Бенатя оформи крайното 3:0 след отлично подаване на друг резервен играч - Миралем Пянич. Босненският халф ознаменува своя мач номер 200 в калчото с асистенция - негова осма за сезона.

"Ювентус" също така удължи на 43 серията си от шампионатни срещи с поне един отбелязан гол, изравнявайки рекорда на калчото, поставен именно от "бианконерите" между 2013 и 2014 година. "Кротоне" пък остава само с една суха мрежа в общо 26 гостувания в елита на италианския футбол от началото на миналия сезон досега.

Снимка: БГНЕС

В класирането "Юве" заема трето място с 34 точки - 4 по-малко от лидера "Наполи", който приема "старата госпожа" в голямото дерби на 15-я кръг, което ще бъде излъчено пряко по RING в петък, 1 декември, от 21:45. Втори с две точки повече от шампионите е "Интер", а "Кротоне" остава на 15-о място с 12 точки.