на живо

Ювентус надигра Палермо и възстанови преднината си на върха в Серия А (ВИДЕО)

Победи и за Наполи, Интер и Лацио

БГНЕС

Ювентус победи Палермо с 2:0 и възстанови аванса си от 3 точки на върха в класирането пред Рома. Головете за шампионите отбелязаха Видал в 32-ата и Йоренте в 64-ата минута. Това е първа победа за "бианконерите" в последните им три официални мача. Ивайло Чочев бе сред резервните футболисти на гостите, но не се появи в игра.

Наполи постигна трета победа в последните си пет мача от калчото. Тимът на Рафа Бенитес разгроми Верона на стадио "Сан Паоло" с 6:2. Хеттрик за домакините отбеляза нападателят Гонсало Игуаин, който не бе вкарвал гол в първите седем кръга. Две попадения добави словашкият национал Марек Хамшик, а едно Хосе Мария Кайехон. Наполи няма загуба в пет поредни срещи, докато за Верона това е второ поредно поражение.

Интер също постигна важна победа. В скучен мач, типичен за миланския гранд, "нерадзурите" надиграха новака Чезена с 1:0 като гост. Единственото попадение бе дело на Мауро Икарди в 32-ата минута. Аржентинецът бе точен от дузпа, отбелязвайки четвъртия си гол за сезона.

Лацио продължава страхотното си представяне. В динамичен и интригуващ мач "небесносините" спечелиха домакинството си на Торино с 2:1. Лукас Биглия и немският ветеран Мирослав Клозе вкараха головете за Лацио, а Фарненруд бе точен за "биковете".

В класирането лидер е Ювентус с 22 точки, следван от Рома с 19. Удинезе и Сампдория имат по 16 на трета и четвърта позиция. Лацио е пети с 15, следват Милан и Наполи с по 14, и Интер с 12.