на живо

"Ювентус" победи "Аталанта" и дръпна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

"Бианконерите" отново не допуснаха гол във вратата си

БГНЕС

"Ювентус" си осигури комфортна преднина от 4 точки на върха в класирането на Серия "А", след като спечели с 2:0 у дома срещу "Аталанта" в отложен мач от 26-я кръг. "Бианконерите" постигнаха 12-и пореден успех в шампионатен двубой, а в последните девет не са получили нито един гол, отбелязвайки 19 във вратата на съперниците. В рамките на три седмици тимът на Макс Алегри от преследвач се превърна в лидер на калчото и отново гледа уверено към спечелването на седма поредна титла.

На "Алианц Стейдиъм" домакините вкараха по един гол в двете полувремена. Автор на първото попадение в 29-ата минута бе Гонсало Игуаин. Аржентинецът се възползва от страхотна контраатака, при която с чудесен пробив и асистенция се отличи Дъглас Коста. Пипита затвърди отличната си форма, разписвайки се за 10-и път в последните 9 мача, преодолявайки вратаря Етрит Бериша с хубав завършващ удар. Игуаин вече има 22 попадения във всички турнири за сезона.

След почивката домакините пропуснаха няколко ситуации да удвоят преднината си, а треньорът на гостите Джан Пиеро Гасперини рискува максимално с пускането в игра на нападателите Петаня и Корнелиус. Още преди "Аталанта" да създаде опасно положение обаче, централният защитник Джанлука Манчини си изкара два жълти картона в рамките на две минути и напусна терена. В четвъртия си двубой като титуляр в първенството 21-годишният бранител първо извърши тактическо нарушение срещу Игуаин, а 60 секунди по-късно препъна Джорджо Киелини на границата на наказателното поле.

"Ювентус" максимално бързо се възползва от предимството си. В първите секунди на 81-ата минута Блес Матюйди вкара третия си гол за кампанията. Френският халф бе оставен сам в наказателното поле, а след като получи топката от Игуаин, я прати с убедителен изстрел във вратата.

"Бианконерите" спечелиха осмо поредно домакинство на "Аталанта". Отборът от Бергамо не е печелил гостуване на "Юве" от близо 30 години, както и в последните 27 шампионатни срещи със "старата госпожа".

В класирането "Ювентус" има 74 точки, докато "Наполи" е втори със 70. "Аталанта" остава на осма позиция с 41 точки - 3 по-малко от седмия "Сампдория".