на живо

"Ювентус" прибра трите точки от Сардиния, но Дибала се контузи (ВИДЕО)

Федерико Бернардески зарадва тифозите на шампиона в края на срещата

БГНЕС

С гол на Федерико Бернардески "Ювентус" постигна четвърта поредна победа в Серия "А". Бившият футболист на "Фиорентина" започна като титуляр при гостуването на "Каляри" и вкара единственото попадение за трудния успех на своя тим с 1:0. Чрез него шампионите отново се приближиха само на точка от лидера в класирането "Наполи", осигурявайки си и много комфортен аванс от осем точки спрямо третия "Интер".

Без Марио Манджукич, но с Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Бернардески в атака, гостите от Торино играха по-добре в първите минути. Дибала уцели напречната греда след перфектно изпълнен пряк свободен удар, а малко по-късно Бернардески на свой ред нацели страничния стълб с красив изстрел.

Последваха два страхотни шанса, които домакините не използваха. В 27-ата минута Леонардо Паволети засече центриране от корнер, но ударът от му от близко разстояние бе отразен от Войчех Шченсни. Полският страж, заместващ контузения Джанлуиджи Буфон в пореден мач, реагира блестящо и в заключителните секунди на полувремето. Той докосна топката след силен шут на Диего Фариас, след което тя се отби от гредата.

Второто полувреме започна кошмарно за "Ювентус". Пауло Дибала получи разтежение, докато спринтираше в центъра на терена, и бе заменен принудително от Дъглас Коста. Броени минути по-късно Макс Алегри бе принуден да направи още една смяна, след като Сами Кедира пострада при тежък сблъсък с Шченсни и видимо не бе в състояние да продължи двубоя. На мястото на германеца влезе Манджукич, а "бяло-черните" преминаха от 4-3-3 към по-офанзивното 4-2-3-1. Проблемите за гостите не свършиха дотук, защото и главата на Джорджо Киелини бе бинтована, заради аркада.

Снимка: БГНЕС

В целия този хаос Миралем Пянич пропусна добра възможност, а впоследствие играта продължи да бъде накъсвана с нарушения на всеки 2-3 минути. 74-ата се оказа най-важната в мача на "Сардиния Арена". Паволети бе останал да лежи на тревата пред наказателното поле на гостите, но главният съдия Калварезе не спря играта. "Ювентус" организира добро нападение и след пробив и отлично подаване на Коста, Бернардески се измъкна от защитата и от три метра заби топката в мрежата. Атакуващият халф отбеляза третия си гол за "Юве" в шампионата, а протестите на домакините продължиха дори и след подновяването на играта.

Малко по-късно се стигна до още по-спорен момент, след като Бернардески игра с ръка в наказателното поле на своя тим, опитвайки се да блокира центриране на бившия ювентинец Симоне Падоин. Въпреки че бе използвана и системата ВАР за преразглеждане на ситуацията, дузпа не бе отсъдена, а до края "Каляри" не създаде ново положение.

Снимка: БГНЕС

Така "Ювентус" спечели седмо поредно гостуване на о-в Сардиния. За последно торинци загубиха там през 2009 година, когато Алегри бе треньор на "Каляри", а сегашния наставник Диего Лопес бе в титулярния състав. В следващите 16 мача между двата тима от всички турнири "бианконерите" нямат нито една загуба.

В следващия 21-ви кръг, мачовете от който ще се изиграят след двуседмична пауза на 20 и 21 януари, "Юве" приема "Дженоа", а островитяните са домакини на "Милан". "Каляри" заема 16-о място в класирането с 20 точки - пет повече от първия в зоната на изпадащите "Кротоне".