на живо

"Ювентус" взе ценна точка от Неапол при завръщането на Игуаин (ВИДЕО)

Преднината на шампионите на върха в класирането бе съкратена

"Наполи" и "Ювентус" завършиха 1:1 в голямото дерби от 30-я кръг на италианската Серия "А". Двата тима не излъчиха победител в шампионатен мач помежду си за първи път от март, 2013 година, а серията на отбора от Торино от три последователни успеха над "неаполитанците" намери своя край. "Старата госпожа" има само една победа в последните си 10 гостувания на "Сан Паоло", но спечелената точка изглежда много ценна, предвид заключителната фаза на сезона и стабилната преднина на "Юве" на първата позиция в таблицата.

"Бианконерите" обаче могат да съжаляват, че не си тръгнаха с пълен актив от Неапол, тъй като имаха преднина в резултата до последния половин час на двубоя. Тя бе осигурена още в 7-ата минута, когато Сами Кедира вкара петото си попадение за сезона. Германският национал направи впечатляващ пробив и след двойно подаване с Миралем Пянич изпрати топката във вратата на Рафаел, който замести контузения Пепе Рейна.

Голът бе 9-ти за "Ювентус" в първите 10 минути на двубоите от Серия "А" през този сезон, а именно това е най-доброто постижение в този период от срещите в калчото.

След попадението тифозите по трибуните намалиха децибелите на скандиранията си, но в нито един момент не пропускаха да освиркват бившия си идол - Гонсало Игуаин, който напусна клуба през лятото на 2016 година и изигра първия си двубой на "Сан Паоло" след трансфера.

До края на полувремето гостите се прибраха дълбоко в своята половина, защитавайки се организирано срещу атомното нападение на съперника. "Наполи" владееше топката в големи времеви периоди, а чрез дълбока преса принуждаваше опонентите да грешат при изнасянето и организирането на постепенни нападения.

Именно след грешки на бранителите на "Юве" домакините стигнаха до няколко опасни положения, но на два пъти Марек Хамшик не уцели вратата с удари от средно разстояние, а веднъж и Лоренцо Инсиние пропусна от добра позиция.

След почивката "бианконерите" не промениха подхода си, но стабилната им отбрана се пропука в 60-ата минута, когато Хамшик се освободи в наказателното поле и със страхотен завършващ удар изравни за 1:1. С чудесна асистенция се отличи Дрийс Мертенс, а капитанът на "сините" бе точен за 11-ти път в шампионата.

"Ювентус" реагира и започна да атакува по-често, но в последните минути отново предпочете дефанзивната игра, чрез която удължи серията си от мачове без загуба във всички турнири на 15. "Наполи" остава без успех над големия си съперник от септември, 2015 година.

Бившият нападател на "адзурите" Гонсало Игуаин не отбеляза гол в пети пореден мач от калчото, като това се случва едва за втори път в неговата кариера в италианския футбол. За последно той вкара именно на "Наполи" в първия полуфинален мач за Купата на Италия (3:1) в края на февруари. Аржентинецът ще търпи нова доза освирквания на реванша, който е в сряда, 5 април, от 21:00 - пряко в ефира на RING!

В класирането на първенството преднината на "Ювентус" на върха в класирането бе съкратена на 6 точки пред втория "Рома". "Вълците" от своя страна увеличиха аванса си спрямо третия "Наполи" на 4 точки, а именно с толкова "Лацио" изостава от "неаполитанците" при осем кръга до края на сезона.