на живо

Като по сценарий - "предателят" Игуаин разплака Неапол (ВИДЕО)

Аржентинецът отбеляза победния гол в дербито между "Ювентус" и "Наполи"

БГНЕС

Гонсало Игуаин отбеляза победния гол за "Ювентус" в голямото дерби срещу "Наполи" от 11-ия кръг на италианската Серия "А". Двубоят на "Ювентус стейдиъм" завърши 2:1, а с успеха домакините си гарантираха първото място в класирането за поне още една седмица. Това е шеста поредна домакинска победа на шампионите над "адзурите" в двубой от шампионата. За последно "неаполитанците" са си тръгвали без загуба от Торино през 2011 година. Те допуснаха поражение за четвърти път в последните пет двубоя с "Юве".

През лятото, след 90-милионния си трансфер в "Ювентус", Гонсало Игуаин бе обявен за "предател" от тифозите на "Наполи". В центъра на южния италиански град малки деца късаха портрети на аржентинеца, други горяха негови фланелки, а трети поставиха лика му върху ролки тоалетна хартия. Техните клетви обаче явно не са застигнали нападателя, който се разписа в първия двубой срещу своето бивше семейство. С осмия си гол от началото на сезона (7 от тях в шампионата) Игуаин даде преднина от 2:1 на домакините в 70-ата минута.

До тогава голмайсторът не бе получил нито една възможност да обстрелва вратата на Хосе Рейна, а и рядко играеше с топката. В един от редките случаи, в които тя достигна до него, той подаде към Сами Кедира в наказателното поле. Защитникът Фаузи Гулам успя да се намеси, но изпрати кълбото право на пътя на Игуаин, който бе безпощаден от 16 метра.

Аржентинецът показа уважение към бившия си клуб и не се зарадва на попадението си, но въпреки това разплака цял Неапол, чийто всеки жител има специално отношение към футбола и страстта, наречена "Наполи". А съдбата бе още по-иронична, защото Игуаин не се бе разписвал в последните четири двубоя на "Юве", но го направи именно в дербито.

Снимка: БГНЕС

Останалите попадения в мача бяха отбелязани в първите девет минути след почивката, разделила скучното първо полувреме от динамичната и драматична втора част. В 50-ата минута Леонардо Бонучи се възползва от безумна грешка на Гулам, чието нескопосано изчистване позволи на централния бранител да отбележи с великолепно воле първия си гол за сезона.

Само 4 минути по-късно "Наполи" изравни със седмото попадение на Хосе Мария Кайехон в шампионата. Той също бе точен от въздуха, след като получи брилянтно подаване от Лоренцо Инсиние. А след гола на Игуаин, гостите стигнаха до добри възможности пред вратата на Буфон, но не и до чисти положения.

Снимка: БГНЕС

"Адзурите" загубиха за четвърти път в последните си седем двубоя от всички турнири. Преди изиграването на останалите срещи от кръга, те остават на трето място с 20 точки. "Ювентус" има седем повече - 27, на лидерската позиция. "Бианконерите" вече имат 22 поредни домакински победи в Серия "А".