на живо

Катрин Тасева: Далеч съм от най-доброто (ВИДЕО)

Българката е временно трета в класирането в многобоя на Световната купа в София

По-уверена, но все още далеч от най-добрата си форма - така Катрин Тасева определи представянето си в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

След като вчера тя допусна редица грешки в съчетанията си с обръч и топка, днес (27 март) Тасева беше доста по-стабилна на килима.

Не пропускайте нито едно от съчетанията от Световната купа по художествена гимнастика в София! Състезанието ще бъде излъчено пряко по RING, на платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg през трите дни! В неделя (28 март) може да гледате финалите на отделните уреди пряко и по bTV!

"Днес се чувствах по-добре от вчера, беше по-малко напрежението. Малко по-уверена, малко по-сигурна се чувствах. Успях да се доближа малко повече от съчетанията, които трябва да покажа на състезание, и съм малко по-доволна. Мисля, че след всяко едно съчетание, което изиграя на терена пред съдийските, се чувствам малко по-уверена и то е малко по-добро", заяви Тасева минути след последното си съчетание днес. 

Снимка: Ладислав Цветков

В момента тя заема трета позиция във временното класиране на многобоя. Шампионката и окончателното подреждане ще стане ясно след представянето на гимнастичките в поток "D" и поток "C".

За Катрин това е първо "истинско" състезание, а не онлайн турнир, от повече от година насам. Тя ще бъде една от представителките на България на олимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат през лятото на 2021 г.

Снимка: Ладислав Цветков

"Съдейки по оценките и изиграванията до момента, мисля, че трябва да наблегна върху изпълнението, което ще играе ключова роля на олимпийските игри. И на играта без грешка. Доста съм далеч. От оценка 10 за изпълнение, взимам 7,7-8,4. Трябва да вдигнем доста, за да се доближим до най-доброто", анализира тя.

Гледайте днес (27 март) всички съчетания пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg.

Утре (28 март) са финалните на отделните уреди. Освен по RING, на платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg, те ще бъдат излъчени и пряко по bTV след обедната емисия новини.