на живо

Ключови защитници на "Барса" на линия за финала

"Барселона" - "Алавес", пряко по bTV Action от 22 ч.

Getty Images

Защитниците Жерард Пике, Хавиер Масчерано и Алейш Видал получиха разрешение от медицинския щаб на "Барселона" за участие в мача за Купата на Краля срещу "Алавес" тази вечер.

Жереми Матийо и Рафиня пък няма да играят заради контузии, докато Луис Суарес и Серхи Роберто са наказани за последния мач на каталунците през този сезон.

Пике пропусна последните два мача на "блаугранас" в първенството заради стомашни болки, а Масчерано не игра при победата с 4:2 над "Ейбар" заради проблеми в сухожилията.

Най-изненадващото име в списъка е това на Видал, който получи контузия в глезена през февруари и претърпя операция, която трябваше да го извади от игра до края на сезона.

Мачът с "Алавес" е последен за старши треньора Луис Енрике. "Барса" ще участва за 39-и път във финал за Купата на Краля, което е изравнен рекорд на "Реал" Мадрид.

Отборът има 28 титли от надпреварата, като е печелил и последните две издания на турнира. При победа срещу "Алавес" ще се превърне в първия отбор с три последователния трофея в надпреварата.

Финалът "Барселона" - "Алавес" ще бъде излъчен тази вечер, пряко по bTV Action от 22 ч.