на живо

Клозе обяви, че вече няма да играе за Германия.

Голмайсторът на Световните първенства съблича националната фланелка

Сега вече е официално!

В декларация разпространена чрез медиите, Мирослав Клозе обяви, че прекратява участията си в националния тим на Германия. Централният нападател, който това лято на 36 години стана световен шампион с Бундестима, излезе с декларация, че повече няма да играе за националния състав. Клозе има 137 мача с националната фланелка, в които е вкарал 71 гола, като подобри с това рекорда за Германия на легендата Герд Мюлер. Със своите 16 гола, Клозе е рекордьор като голмайстор на Световните първенства за всички времена. Първият си гол на Мондиал, той вкарва на Саудитска арабия през 2002 година, а последният това лято срещу Бразилия при историческото и незабравимо 7:1 за Германия,  в полуфинала срещу домакина Бразилия. Клозе дебютира за националния отбор на 21.март 2001г. Участвал е на четири световни първенства.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Клозе е вторият световен шампион след капитанът Филип Лам, който обяви, че повече няма да играе в националния тим.

„Със спечелването на титлата в Бразилия се сбъдна една моя детска мечта. Времето ми в националния тим отмина. В него имах неповторими и щастливи моменти, които ще помня винаги. За мен не може да има по-хубав миг, в който да мога да се оттегля от националния отбор на Германия.” Това пише Клозе в своето обръщение към медии и фенове.

Ветеранът обаче, още не е слязъл от голямата сцена.Той продължава да е играч на италианския Лацио, където договорът му бе удължен за още една година до лятото на 2015 година.