на живо

Когато желанието за победа е по-силно от транспортните проблеми в Рио

Франческа Халсал преживя най-лудия състезателен ден в кариерата си.

Getty Images

Може ли един грешен автобус да сложи край на участието ти на олимпийски игри? Не и ако си Франческа Халсал!

Британската плувкиня преживя може би най-лудия състезателен ден в кариерата си.

Златната медалистка в щафетата на 4х100 м съчетано плуване от световното първенство в Казан през 2015 г. се класира за финала на 50 м свободен стил в Рио де Жанейро. Пътят ѝ до там обаче беше доста объркан... буквално.

26-годишната плувкиня завърши на второ място в своята серия с време 24,26 сек. Това ѝ даде право да се състезава на полуфинала, който се проведе тази нощ в олимпийския басейн в Рио.

Снимка: Getty Images

Фран, както всички наричат трикратната участничка на игрите, за малко да пропусне цялото събитие. Причината е изцяло... транспортна.

Заедно с датчанката Жанет Отесен и представителката на Беларус Александра Герасименя Хасал се качва в автобус, който трябва да ги закара до басейна.

40 минути по-късно те са на съоръжение, на което обаче нямат никакво намерение да провеждат състезания по плуване, а именно - олимпийския стадион.

След кратък разговор с организаторите, пренареждане на програмата и още един тур до олимпийското село, а след това до крайната цел - басейна, Фран е вече във водата и дори записва най-добро време в своята група, което я класира за финалите в дисциплината.

Снимка: Getty Images

"Направих си една хубава разходка около олимпийския стадион. След това се върнах в селото и после на басейна за разгрявка. Адреналинът ми беше скочил до небето", сподели плувкинята пред "Би Би Си".

След успеха Фран се е концентрирала само над представянето си на финала. Тя се надява да спечели медал... "Ако успея да хвана правилния автобус", пошегува се плувкинята.