на живо

Николай Желязков: Разочаровани сме, Германия не е нищо извънземно (ВИДЕО)

"Голямата цел е класиране за олимпийските игри в Париж"

Николай Желязков: Разочаровани сме, Германия не е нищо извънземно (ВИДЕО)

Разочарованието от отпадането в осминафиналите на Евроволей 2021 е огромно, но националите вече гледат към следващата си голяма цел - участие на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Това заяви пред медиите треньорът от щаба на "лъвовете" Николай Желязков при завръщането на отбора от Острава (Чехия).

"Трикольорите" приключиха участието си след поражение с 1:3 гейма от Германия.

Снимка: Lap.bg

"Разочаровани сме. Не мога да скрия разочарованието си от представянето ни на Евроволей. Смятам, че можехме да играем много по-добре. Не искам да влизам в подробности, имаше и обективни причини да се стигне до това положение, но в крайна сметка е много важно оттук нататък да се направят правилните изводи и да се тръгне в една посока, в която наистина да се работи здраво, за да се постигнат резултати."

"За мен голямата цел е отборът да се класира за олимпийските игри в Париж. Въпреки всичкия негативизъм аз смятам, че този отбор има огромен потенциал и летвата не трябва да се сваля. Хората говорят, че ние трябва да подмладим отбора, но според мен той има качествата и трябва да си направим много сериозен анализ върху представянето ни и цялата ни година."

Снимка: CEV

"Това е един въпрос, който ние също си задаваме - как успяхме да загубим, при положение че Германия имаше 30 загубени сервиса и изигра един слаб мач. Според мен причината е, че трябваше да направим по-малко грешки и да имаме повече търпение. Нямахме тази увереност. Вероятно една от причините е тази, че загубихме твърде много мачове през годината. Германия не е нищо извънземно. Просто не ни се получи играта в нито един елемент. Всички момчета са разочаровани, но такъв е животът.", каза Желязков.