на живо

Кой ще продължи напред за Купата на Краля?

Не пропускайте реваншите от 1/8-финалите - пряко по bTV Action, RING и VOYO.BG!

Getty Images/Guliver Photos

Седмица след страхотните първи мачове от осминафиналите за Купата на Краля в Испания, през тази ще се изиграят реваншите на осемте сблъсъка. От тях ще станат ясни осемте отбора, които продължават по пътя към финала и трофея. Най-интригуващите шест мача ще бъдат излъчени пряко по bTV Action, RING и VOYO.BG.

Във всеки от трите дни - вторник, сряда и четвъртък, ще ви предложим по две срещи от надпреварата. Ето кои са те:

Севиля 4:0 (6:0) Бетис

Депортиво Ла Коруня 0:3 (1:4) Мирандес

Виляреал - Атлетик (Билбао), Сряда, 21:30, пряко по RING

Първата среща бе изключително драматична. Виляреал водеше с 2:0 на почивката, но "баските" обърнаха резултата с лекота през второто полувреме и излизат в реванша на "Ел Мадригал" с преднина от 3:2. 23-кратният носител на трофея обаче има тежка задача, за да продължи на 1/4-финалите, тъй като Виляреал е изключително силен пред собствена публика, печелейки последните си шест домакинства.

В пет от тях "жълтата подводница" не допусна гол, а през септември спечели с 3:1 срещу Атлетик - резултат, чието повторение би класирало "жълтите" в следващата фаза.

Еспаньол - Барселона, Сряда, 22:00, пряко по bTV Action

Двубоят се очаква с огромен интерес, тъй като това ще е третото издание на каталунското дерби за последните две седмици. Шансовете на Еспаньол за класиране са сведени до минимум след 1:4 преди седмица на "Камп Ноу", но грубата игра на "синьо-белите" провокира отговор от далеч по-техничните футболисти на Барса.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Именно затова очакванията са враждебното отношение и искрите между играчите да са налице и в реванша. За домакините победата във втората среща ще е достатъчно удовлетворение, тъй като те не са постигали такава над именития си съперник от 2009 година насам.

Гранада - Валенсия, Четвъртък, 21:00, пряко по RING

Интригата в сблъсъка е минимална, след като Валенсия спечели домакинството си преди седмица с убедителното 4:0. "Прилепите" са на път да се класират за 1/4-финалите за първи път от 2013 година, но трябва да останат съсредоточени във втория мач срещу Гранада, чийто тим е пълен с млади обещаващи таланти, които са готови да накажат всяка грешка в играта на съперника и да направят немислимито, за да продължат напред.

Атлетико (Мадрид) - Райо (Валекано), Четвъртък, 21:30, пряко по bTV Action

Райо се представи изненадващо добре в първата среща, въпреки че Атлетико не бе в оптимален вариант и някои от основните футболисти на гостите бяха оставени извън групата. Най-вероятно в реванша Диего Симеоне отново ще разчита на повече играчи, които рядко получават шанс за изява в Примера, но това не увеличава драстично шансовете на Райо за продължаване в следващата фаза.

Още повече, че Атлетико спечели всяко от последните си пет домакинства срещу градския съперник от 2002 година насам при голова разлика 17:5.