на живо

Контузии спират гимнастичките ни за Световната купа в Ташкент

България ще участва в надпреварата в средата на април, но с друг състав

Ладислав Цветков

Успехът си има цена! След страхотното представяне на българските гимнастички на Световната купа в София - първото важно състезание в олимпийската година, момичетата ще пропуснат надпреварата от същата верига в Ташкент от 16 до 18 април. 

Причината са контузии. Новината обяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя каза още, че България все пак ще има представителки в надпреварата.

Снимка: Ладислав Цветков

След като ансамбълът спечели 3 златни медала в София, а за съчетанието си с топки завоюва рекордна за този спорт оценка от 44,150 точки, момичетата разкриха, че част от тях са били с контузии. Мадлен Радуканова е с травма в глезена, а Лаура Траатс - със силни болки в ръката.

Здравословни проблеми спират от участие в Узбекистан и двете ни гимнастички в индивидуалната надпревара.

Снимка: Ладислав Цветков

Боряна Калейн, която остана втора в многобоя, но взе три златни отличия на отделните уреди - обръч, бухалки и лента, също е с травма в глезена.

Катрин Тасева, която грабна бронза на бухалки, пък е с контузия в кръста.

Снимка: Ладислав Цветков

"Много съм щастлива, че България успя да завоюва толкова златни медали. Допускаха се грешки, нормално е, това е година и половина излизане от ритъм, а в същото време изключително усложняване на композициите, което изисква много тежка работа. Момичетата успяха да се справят", заяви Илиана Раева.