на живо

Красиви медали от стъкло за победителките в Световната купа (ВИДЕО)

"Не е лесно да се организира състезание при такива условия, но имаме подкрепата на много хора", разказа Росина Атанасова

Красиви медали от стъкло за победителките в Световната купа (ВИДЕО)

Най-добрите гимнастички на Световната купа в София ще получат медали с уникален красив дизайн. Този път организаторите са заложили на нещо нетрадиционно - стъкло.

Дизайнът на ценните отличия е на Александър Михайлов. Кой ще получи 18 от тях днес (27 март), може да гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG!

"Тази година решихме да експериментираме и за първи път правим стъклен медал. Дизайнът е оформен от Александър Михайлов, с който работим за поредна година. Той направи и дизайна за световното първенство. Медалите са стъклени и съдържат най-важната информация по изискванията на Международната федерация. За днешния ден медалите са 18 - в индивидуалния многобой първо, второ и трето място и при ансамблите също, като всяка гимнастичка получава медал", разказа в предаването "Тази събота" Росина Атанасова - вицепрезидент на организационния комитет за Световната купа.

Снимка: БФХГ

Надпреварата в София е първото важно състезание в годината, в която предстоят олимпийските игри в Токио. Заради пандемията от коронавирус мерките са изключително строги. В залата няма публика, а всички журналисти, треньори, участнички и официални лица трябва да носят маски и калцуни, да използват дезинфектант и да спазват дистанция.

При такива условия организирането на подобно състезание е изключително трудно и постижимо само с помощта на общи усилия и доброволци.

Снимка: БФХГ

"Не е лесно, но имаме подкрепата на много хора, с които работим. Много от нашите клубове се включиха с доброволци, за което им благодарим. Сдружени в един голям екип мисля, че се справяме до момента много добре. Надявам се така да завърши Световната купа. Спазваме всички изисквания, за да може да можем да създадем възможно най-безопасна среда, както за хората, които работят за нас, така и за всички участници", разкри Атанасова.

Похвали за организацията Българската федерация получи от президента на Международната централа Моринари Ватанабе, който е специален гост на събитието.

Днес (27 март) предстои да разберем кои ще са шампионките в многобоя. Гледайте всички съчетания пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg.

Утре (28 март) са финалните на отделните уреди. Освен по RING, на платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg, те ще бъдат излъчени и пряко по bTV след обедната емисия новини.