на живо

"Лацио" не впечатли в репетицията за дербито на Рим (ВИДЕО)

Римските "орли" измъкнаха точка от гостуването си в Торино

"Лацио" не впечатли в репетицията за дербито на Рим (ВИДЕО)

Само 72 часа преди ново зрелищно издание на дербито за Вечния град, "Лацио" показа колеблива игра и завърши 1:1 при гостуването си на "Торино" от петия кръг на Серия "А". "Орлите" отправиха само четири удара за целия двубой и изоставаха до добавеното време, но все пак се спасиха от второ поражение в първенството.

Тимът на Маурицио Сари обаче остава със само две спечелени точки от възможни девет в последните три кръга. В същото време домакините затвърдиха тенденцията за подобрение в своята форма и трябва да съжаляват, че пропуснаха да увеличат на три мача победната си серия под ръководството на Иван Юрич.

Снимка: Getty Images

Сари извърши четири промени в титулярния си състав с мисъл и за предстоящия двубой срещу "Рома". Специалистът остави сред резервите Сергей Милинкович-Савич, Лукас Лейва, Педро и Мануел Ладзари. При единственото опасно положение преди почивката вратарят на гостите Пепе Рейна направи страхотно спасяване при удар с глава на нападателя Антонио Санабрия.

Луис Алберто бе заменен на почивката в състава на "орлите", а в игра се появиха Педро и Милинкович-Савич. Рокадите дадоха резултат в началото на втората част, но "Лацио" не реализира при най-чистото си положение - Педро остана на сантиметри от това да засече подаване пред вратата на Фелипе Андерсон.

Снимка: Getty Images

"Торино" трансформира игровото си предимство в аванс в резултата в 76-ата минута. Марко Пияца реализира с глава, засичайки центриране на Уилфред Синго. Хърватинът се превърна в супер резерва, след като се бе появил на терена само две минути по-рано. Полузащитникът, привлечен от "биковете" под наем от "Ювентус", вкарва попадение в поредни мачове от калчото за първи път в кариерата си.

"Торино" обаче за втори пореден сезон изпусна победата при домакинство на "Лацио" в последните минути. След обрата от 3:2 до 3:4 в срещата им от миналия шампионат на ст. "Олимпико Гранде Торино", този път "небесносините" стигнаха само до равенство чрез гол на своя талисман Чиро Имобиле.

Снимка: Getty Images

В първата минута от добавеното време нападателят бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу появилия се на смяна Ведат Муричи. Имобиле вече има 6 попадения в калчото за кампанията, както и 8 в 11 двубоя срещу бившия си клуб "Торино".

"Биковете" остават без победа в 5 поредни срещи от съперничеството с "Лацио", а със 7 точки заемат място в средата на класирането. Със своите 8 точки римските "орли" остават извън челната шестица. Дербито срещу "Рома" е в неделя от 19:30 ч.

Снимка: Getty Images