на живо

"Лацио" обърна "Сасуоло" и чака с усмивка "Рома" (ВИДЕО)

"Римските орли" спечелиха гостуването си на "неровердите" с 2-1

"Лацио" обърна "Сасуоло" и чака с усмивка "Рома" (ВИДЕО)

"Лацио" постигна 5-та победа от последните си 6 мача в Серия А, надделявайки с 2-1 в гостуването си на "Сасуоло". По този начин хората на Симоне Индзаги се доближиха на 3 точки от третия в класирането "Наполи" и влизат в прекрасно настроение в реванша от полуфиналите за Купата на Италия срещу големия си съперник "Рома".

Срещата не започна никак добре за столичани, които изостанаха в резултата в 26-та минута, когато Доменико Берарди вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Последваха минути на превъзходство на "Сасуоло", в които Грегоар Дефрел и Пол Лирола пропуснаха изгодни ситуации да удвоят аванса на "зелено-черните".

След една грешка на домакините в средата на терена в 42-та минута "Лацио" организира прекрасна атака и след извеждащ пас на Филипе Андерсон, Чиро Имобиле вкара за 1-1. Секунди по-късно Имобиле можеше да вкара и втори гол, но Паоло Канаваро изчисти на сантиметри от голлинията със зрелищна "задна ножица".

Втората част вървеше равностойно, когато в 83-та минута "орлите" стигнаха до победния гол. Резервата Кристиано Ломбарди центрира от аут-линията, Ачерби я насочи към собствената си врата, където вратарят Консили не можа да реагира и топката влезе.

В самия край Сасуоло имаше 2 чудесни възможности да изравни, но Политано удари греда след изстрел с глава, а след това Доменико Берарди стреля в аут от добра позиция.

След този резултат "Лацио" е четвърти, докато "Сасуоло" остава на 15-та позиция. На 4 април от 21:45ч. на "Лацио" предстои битка за участие във финал за Купата на Италия срещу "Рома". Това е мач, който ще се предава на живо по РИНГ.