на живо

"Лацио" срути крепостта на "Сампдория" (ВИДЕО)

"Небесносините" показаха, че вече са забравили загубата от "Рома"

БГНЕС

"Лацио" постигна нова впечатляваща победа в италианската Серия "А". Само седмица, след като загуби дербито срещу "Рома" (0:2), тимът на Симоне Индзаги спечели тежкото си гостуване на "Сампдория" с 2:1. "Римските орли" превзеха крепостта на домакините - стадио "Луиджи Ферарис", където "моряците" не бяха губили в пет поредни мача от близо три месеца насам.

Ключов за успеха на "Лацио" бе двойният удар, който гостите нанесоха в края на първото полувреме. В 40-ата минута Сергей Милинкович-Савич даде преднина на "небесносините" с третия си гол за сезона, а пет по-късно Марко Пароло бе точен за 2:0. Асистенциите и за двете попадения бяха дело на Фелипе Андерсон.

Андерсон вече има 7 голови подавания от началото на сезона, изравнявайки своето най-добро постижение в калчото.

Снимка: БГНЕС


След почивката "Сампдория" бе по-активният отбор, търсещ начин да обърне развоя на срещата, но "Лацио" се справи с повечето от атаките на "моряците". Все пак в 89-ата минута 20-годишният централен нападател Патрик Шик отбеляза почетен гол за домакините. Чешкият футболист се появи като резерва още в началото на втората част и бе точен за трети път от началото на сезона.

"Самп" обаче не успя да избегне загубата, която е първа за отбора след шест поредни двубоя без поражение във всички турнири. "Моряците" бяха надиграни у дома от "Лацио" едва за трети път в последните 11 срещи между двата тима на "Мараси" в Генуа.

Снимка: БГНЕС


"Лацио" спечели четвърто гостуване за кампанията, като няма поражение в пет поредни мача далеч от дома. "Римските орли" се изкачиха на четвърто място в класирането с 31 точки - на три пред петия "Наполи" и с една зад "Рома" и "Милан". И трите отбора обаче тепърва ще изиграят мачовете си от 16-я кръг.