на живо

Любо Ганев: Волейболът ме научи да се боря (ВИДЕО)

Спортът винаги е бил удоволствие и начин да се забавлявам, разказва волейболният гигант

Волейболната легенда Любо Ганев бе специален гост в предаването "120 минути" по bTV, където разказа за кариерата си в Италия и рекордния трансфер в "Алпитур" през 1991 г.

"Отидох в Италия да разбера дали наистина мога да играя волейбол, защото там беше най-силният шампионат в света. Там бяха най-големите звезди в този спорт", каза той.

"Купиха ме за 600 хил. долара от ЦСКА. Тази сума, която клуба получи от продажбата ми, беше по-голяма от сбора на трансферите на всички волейболисти дотогава", допълни бившият национал.

51-годишният Любо е категоричен, че волейболът го е научил да се бори и за него спортът никога не е бил просто професия, а удоволствие и начин на живот.

"Волейболът ме е научил, че дори да си удариш главата в стената, падаш, ставаш и пак продължаваш. За мен този спорт винаги е бил удоволствие и начин да се забавлявам. Никога не съм го усещал като професия и не съм се лишавал от нищо в името на успеха", признава 210-сантиметровият диагонал.

Накрая Ганев сподели, че се радва, че живее в България и може да допринесе за по-добрия живот на сънародниците си.

"България е родината, в която съм израснал. Тя ми е дала всичко, за да бъда аз човек. България е най-хубавото място, на което може да се живее", завърши Ганев.

Вижте какво разказа Любо Ганев за прякора си "Вълка", за пицата "Любо", за случките със съотборника си Димо Тонев, кой е стрелял по него в Бразилия, за семейството си и внучката Любомира във видеото: